Uleiurile, condimentele și ierburile, secretul tinereții veșnice

Cine nu a visat măcar o dată în viață la tinerețe veșnică? La o viață lungă, fără probleme de sănătate, fără probleme cu greutatea și fără probleme în ceea ce privește stima de sine.

Adevăratul secret al tinereții veșnice nu constă în nemurire ci în încetinirea procesului de îmbătrânire și a menținerii unei bune sănătăți fizice, psihice și spirituale.

tinerețe veșnică

De-a lungul anilor numeroase popoare au căutat secretele ținereții veșnice, iar unele chiar le-au găsit. Aceste secrete nu constau în leacuri miraculoase ci într-un stil de viață sănătos din toate punctele de vedere: spiritual, fizic și psihic.

Corpul nostru, asemeni plantelor și animalelor din jur, are o viață determinată de condițiile vremii unde se naște: soare, mâncare, aer – la animale și plante, iar la om, în plus, de gânduri și trăiri.

Potrivit psihologului Alexandru Pleșea, cunoscut opiniei publice drept Antrenorul Minții, diferența dintre noi și faună și floră stă în ceea ce facem cu ce avem, în disponibilitatea noastră de decizie asupra consumului intern de energie.

“Acumulatorii noștri se încarcă și descarcă cât e ziua și noaptea de lungă. Cel mai rapid se descarcă prin gânduri și emoții negative, iar cel mai rapid se încarcă prin hrană mentală și emoțională cu recunoștința pentru tot ce este în jur. Mâncarea are un rol mic, dar substanțial ca aport de energie-hrană pentru corpul nostru. Metodele prin care un corp poate întineri sunt mai nou legate de mâncare, însă ea este limitată la nivel chimic și fizic pentru corpul nostru”, explică psihologul Alexandru Pleșea.

Întinerirea se găsește în toate culturile și religiile lumii:

 • La chinezi – prin masaj, tai chi, qi gong;
 • La creștini – prin rugăciune, postul creștin și mătănii;
 • La hinduși – prin yoga, recunoștință;
 • La budiști – prin meditație, concentrare;
 • La egipteni – prin uleiuri, condimente, ierburi;
 • La musulmani – prin pelerinaje, post și rugăciuni zilnice;
 • La triburi uitate – prin dansuri și ritualuri sacre.
tinerețe veșnică

Toate includ recunoștința pentru o stare de bine sau ființe Divine. Asemeni câinilor sau pisicilor care se dau lângă tine pentru a le da ceva. Astfel, animalele au recunoștință și dorință de la ființele superioare lor.

Întinerirea zilelor noastre include:

 1. Folosirea telefonului strict pentru eficiența ta (alte plăceri creează dependență);
 2. Mâncarea vie cu nutrienți în ea (total imortală, neprocesată și fără multă apă);
 3. Somnul de minimum 7.30 ore. Cu gânduri de recunoștință înainte și după  somn;
 4. Gânditul la ce faci, în clipă în care faci – vigilența de moment;
 5. Determinarea trăirilor după cum vrei ACUM, nu cum vor alții și nici din trecutul tău;
 6. 5 minute Auto Masaj zilnic – scalp, față, spate, mâini, burtă, ceafă;
 7. Întinderea articulațiilor – Asane Yoga – Tai Chi, etc – Mișcări lente și conștientizate;
 8. Eliminarea voluntară a trecutului și a viitorului (gânduri asociative produse de minte).

“Întinerirea este un proces care va veni în urma folosirii uneia sau a tuturor acestor tehnici. Toate sunt la îndemână și ușor de folosit pentru cel care dorește ca energia sa interioară, fizică și spirituală să crească pe zi ce trece. Efectele acestor tehnici transformă și alchimizează multe din procesele zilnice cotidiene, făcându-ne mai atenți, concentrați, creativi, energici, bucuroși, recunoscători, zâmbitori și sănătoși”, conchide psihologul Alexandru Pleșea.

Așadar, acțiunile noastre și modul în care alegem să trăim și să privim viața este cel care ne face să ne simțim tineri, sau nu. Iar acestea se pot cultiva în timp și cu încredere. Iar primul, și cel mai important pas, este să renunți la lucrurile negative din viața ta. Apoi, pe rând, să urmezi cei opt pași pentru o viață tânără.

tinerețe veșnică

Nu uita ca în fiecare seară, înainte de culcare, și dimineața, înainte de a te da jos din pat, să te gândești la lucrurile pentru care ești recunoscător. Vei vedea că, în timp, aceste acțiuni te vor face să te simți mai optimist și să privești viața cu alți ochi.

Tu la ce obiceiuri negative renunți chiar acum?

Citește și:

Surse foto: pexels.com

An enthusiast dreamer, writer, and blogger who loves cats, coffee and rainy days!

19 Comments

 1. Un articol bun despre o tema interesanta. Niciunul nu ar vrea sa imbatraneasca, dar din pacate cu totii ajugem acolo mai devreme sau mai tarziu. Asa ca e bine sa iei masurile descrise de tine in articol. 🤗

  1. Da, toți ajungem acolo. Important este cum și când. Am întâlnit oameni în vârstă care aveau sufletul mai tânăr decât mulți oameni care au până în 30 de ani. Și asta doar pentru că au ales să se bu ure de viață și să nu se lase învinși de greutățile zilnice. Așadar, poți muri tânăr la 70+ ani sau poți trăi ca un bătrân la 25 de ani. Totul depinde de cum alegi să trăiești.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.