Ceaiul verde, recomandat sau nu în curele de slăbire?

Este sau nu ceaiul verde benefic în curele de slăbire? Aceasta este o întrebare pe care multă lume și-o pune, iar răspunsurile sunt controversate. În primul rând, pentru că într-o dietă sănătoasă ceaiurile ce conțin cofeină (printre care și cel verde) sunt contraindicate, deoarece cofeina duce la deshidratare. Pe de altă parte, ceaiul verde are o mulțime de beneficii pentru sănătate. Așadar, ce este de făcut?

ceaiul verde

În articolul de azi voi vorbi despre beneficiile, dar și contradicțiile pe care această băutură le are pentru organism. Concluziile le puteți trage singuri!

Beneficiile ceaiului verde pentru organism

Ceaiul verde suprimă pofta de mâncare și ajută la reglarea metabolismului. De aceea este indicat în curele de slăbire. Astfel, persoanele care consumă regulat ceai verde, nu trebuie să-și facă griji cu privire la supraalimentare, deoarece această licoare magică induce rapid senzația de sațietate.

Ceaiul verde ajută organismul să ardă grăsimile cu mai multă ușurință. Anumite substanțe din ceaiul verde modifică modul în care organismul utilizează hormonul numit noradrenalină, hormon responsabil cu accelerarea metabolismului, fiind benefic în dietele pentru slăbit, potrivit sfatulmedicului.ro.

Persoanele care consumă ceai verde au un nivel de energie mai mare spre deosebire de restul oamenilor. Persoanele care un nivel de energie crescut, sunt mai active și, astfel, consumă mai multă energie, arzând mai repede caloriile.

Spre deosebire de cafea, ceaiul verde conține o cantitate mult mai mică de cofeină. Din acest motiv, este indicat să înlocuiești cafeaua cu o cană de ceai verde.

ceaiul verde

Pe lângă beneficiile pe care le are pentru siluetă, ceaiul verde ajută la scăderea nivelului de colesterol rău din sânge și la creșterea colesterolului bun (HDL).

Mai mult, ceaiul verde reduce riscul de boli cardiovasculare, ameliorează stările de depresie, reglează metabolismul, crește imunitatea, asigură o bună funcționare a ficatului și a rinichilor și previne apariția infecțiilor respiratorii sau digestive.

Datorită fluorului pe care-l conține, ceaiul verde împiedică dezvoltarea cariilor dentare.

Un grup de cercetători elvețieni au ajuns la concluzia că ceaiul verde poate îmbunătăți memoria și previne apariția demenței și a altor tulburări psihice. Ceaiul verde stimulează conexiunile creierului și poate trata pierderile de memorie cauzate de tulburări psihiatrice, scrie adevarul.ro.

Polizaharidele conținute de ceaiul verde ajută la menținerea unui nivel scăzut de zahăr în sânge, prevenind instalarea diabetului.

Ceaiul verde – contraindicații

Ca orice ceai, ceaiul verde are și o serie de contraindicații. Este vorba, în general, despre persoanele care suferă de anumite afecțiuni. Iată care sunt persoanele de trebuie să evite consumul de ceai verde:

  • persoanele care suferă de afecțiuni cardiovasculare, renale, hepatice, ulcere și anxietate;
  • femeile însărcinate și cele care adaptează;
  • persoanele care au probleme cu asimilarea calciului, dar și persoanelor hipotensive.

ATENȚIE! Anumite substanțe prezente în ceaiul verde interacționează cu anumite medicamente! Așadar, în cazul în care urmezi un tratament medicamentos întreabă farmacistul sau medicul dacă poți consuma ceai verde și citește cu atenție prospectul medicamentelor. Ceaiul verde poate reduce efectele sedativelor dar și al medicamentelor folosite pentru scăderea tensiunii arteriale. Mai mult, în cazul anumitor antibiotice, ceaiul verde intensifică activitatea anumitor substanțe conținute de acestea, crescând riscul apariției efectelor adverse.

ceaiul verde

Citește și:

Sport și dietă – când este momentul potrivit pentru sală

Cântăritul, o problemă reală când vrem să slăbim! Când şi cum ne cântărim corect

Dietele nesănătoase – ce sunt și cum ne ferim de ele

Surse foto: pexels.com

An enthusiast dreamer, writer, and blogger who loves cats, coffee and rainy days!

3 Comments

  1. M-am documentat si eu despre acest lucru cu ceva timp in urma. Mă bucur că am ajuns aici si ca am reusit sa citesc rândurile tale

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.