O dimineață de weekend începe întotdeauna cu un mic dejun delicios: omletă cu spanac. Iar dacă este duminică, cu atât mai bine! 🙂 În această dimineață m-am răsfățat cu o rețetă simplă, dar foarte gustoasă, perfectă pentru începutul primăverii!
Pe lângă omletă am mai adăugat ridichi, roșii cherry, castravete și puțină brânză light! Și o cană de cafea cu muuuult lapte.
Cum se prepară omleta cu spanac
Ingrediente:
- 2 ouă mari (de țară 😛 )
o mână de baby spanac
un praf de sare
1/2 linguriță ulei de măsline sau unt
Cum se prepară:
Într-o farfurie adâncă sau într-un castron se pun ouăle, sarea și se bat foarte bine până devin foarte spumoase.
Se pune uleiul într-o tigaie mică și se lasă la încins întinzând-se bine pe suprafața acesteia. Se toarnă ouăle și se lasă la foc mediu până încep să se închege. Când mai rămân doar la suprafață crude se adăuga spanacul și se întorc. Se mai lasă câteva secunde cât să se facă oul bine și se scot pe o farfurie!
Rezultatul este în poza de mai sus! Alături se pot servi orice fel de legume și chiar salate, brânză telemea sau de vaci.
Poftă bună!