Clătite dietetice cu Matcha – fără zahăr și fără făină

Am acceptat provocarea Vegis.ro de a găti cu Matcha! Așadar, pentru acest weekend îți propun să te răsfeți cu o rețetă simplă, dar dietetică, de clătite cu Matcha. Este un desert ușor de preparat și foarte sănătos, fiind ideal nu numai în diete ci și în alimentația copiilor, deoarece nu conține zahăr.

Clătite dietetice cu Matcha

Ce este ceaiul de Matcha

Să începem însă cu începutul, deoarece nu mulți știu despre ceaiul de Matcha și ce beneficii uimitoare are pentru sănătate.

Ceaiul de Matcha își are originea în China, însă, în prezent cel mai mare producător de Matcha este Japonia. Ceaiul de Matcha este o pudră foarte fină, de culori vibrante, obținută prin măcinare frunzelor de ceai verde, care, înainte de a fi culese au fost ținute la umbră.

În ultima perioadă acest ceai și-a câștigat popularitatea în toată lumea, inclusiv în România, datorită proprietăților uimitoare pe care le are pentru sănătate, dar și pentru siluetă. Iată care sunt principalele beneficii ale ceaiului de Matcha:

 • are un puternic efect antioxidant, luptând eficient împotriva cancerului;
 • este util în diete deoarece ajută la arderea grăsimilor;
 • întărește sistemul imunitar și luptă împotriva virozelor;
 • scade nivelul colesterolului rău (LDL) și previne apariția bolilor cardiace;
 • ajută la detoxifierea organismului.

Clătite dietetice cu Matcha – fără zahăr și fără făină

Clătite dietetice cu Matcha sunt ușor de preparat. Nu ies la fel de pufoase precum cele americane (pancakes), însă principiul de preparare este același, iar gustul este fabulos.

Clătite dietetice cu Matcha

Ingrediente pentru clătitele dietetice cu Matcha:

 • o banană;
 • două ouă;
 • făină de cocos (este nucă de cocos măcinată foarte fin);
 • esență de vanilie;
 • o lămâie;
 • un plic de praf de copt;
 • un pahar cu lapte (aproximativ 200ml);
 • o linguriță cu vârf de ceai Matcha de la Vegis.ro;
 • un praf de sare.

Cum se prepară clătitele dietetice cu Matcha:

Se încălzește laptele și se adaugă peste acesta o linguriță cu vârf de Matcha, sau după preferințe. Se amestecă bine până la omogenizare.

Se separă albușurile de gălbenușuri. Se bat albușurile spumă tare cu un praf de sare.

Separat, într-un castron, se adaugă gălbenușurile, banana pasată bine cu ajutorul unei furculițe, coaja rasa de la jumătate de lămâie, și esența de vanilie. Se mixează bine până se obține o spumă, apoi se adaugă treptat laptele cu Matcha. Treptat se adaugă apoi faina de cocos până când compoziția devine suficient de tare. Va avea un aspect sfărâmicios deoarece făina de nucă de cocos nu se leagă precum cea normală. La final se adaugă și jumătate din plicul de praf de copt și se mixează foarte bine.

Clătite dietetice cu Matcha

Apoi se stoarce peste compoziție o jumătate de linguriță de lămâie și se amestecă totul cu ajutorul unei linguri. Compoziția va deveni brusc mai pufoasă. La final se încorporează ușor albușurile bătute spumă.

Într-o tigaie non-aderentă, se pune cate o lingură mare din compoziție și i se dă forma de clătită. Atenție! Dacă tigaia nu este foarte bună, compoziția se va lipi, iar clătita va deveni imposibil de întors. În acest caz este indicat sa ungi tigaia cu un șervețel îmbibat în puțin ulei.

Coace clătitele bine, pe ambele părți și lasă-le apoi la răcit.

Când a ajuns la temperatura camerei se servește cu fructe de pădure, sau alte fructe, după preferințe.

Clătite dietetice cu Matcha

Citește și:

An enthusiast dreamer, writer, and blogger who loves cats, coffee and rainy days!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.