Toamna, anotimpul vitaminelor! Aliați din natură pentru creșterea imunității

Sezonul rece este preferatul meu. Ador zilele ploioase de toamnă în care pot bea un ceai cald în timp ce ascult sunetul ploii și citesc o carte bună. Totodată, în acest sezon mă bucur de multitudinea de fructe și legume care se găsesc din belșug în piețe și care sunt pline de vitamine și minerale necesare organismului. Cu toate acestea, schimbarea anotimpurilor și scăderea bruscă a temperaturilor favorizează infecțiile respiratorii, iar organismul are nevoie de aliați pentru creșterea imunității.

creșterea imunității

Un sistem imunitar puternic înseamnă atât protecție față de virusuri, cât și o capacitate crescută pentru organism de a depăși perioadele de boală. O alimentație echilibrată combinata cu un stil de viață sănătos și o activitate fizică regulată pot contribui la menținerea unui sistem imunitar puternic. Însă, pe lângă acestea, organismul are nevoie și de un ajutor de la natură în sezonul rece. Mierea de Manuka, cătina, vitamina C se numără printre ingredientele care ajută la păstrarea unei stări de sănătate optime datorită rolului lor protector și stimulator.

Produse 100% naturale pentru creșterea imunității

Mierea de Manuka, de pildă, este un remediu natural, cu proprietăți antibiotice și antivirale, care are beneficii atât ca produs de îngrijire a pielii cât și ca aliment de bază, consumat zilnic. Mierea de Manuka KFactor 16, de exemplu, conține în proporție de 75% granule de polen Manuka, cu efecte antibiotice puternice și proprietăți de întărire a imunității. Pentru că este raw, conține și toate enzimele și complecșii prezenți în stupul de albine, acestea ajutând la întărirea imunității.

Vitamina C este cel mai folosit supliment pentru creșterea imunității. În plus, aceasta are un rol important în reducerea oboselii, protejarea celulelor împotriva stresului oxidativ și nu numai. Dacă ești adeptul medicamentelor naturiste, pe Vegis.ro găsești Vitamina C naturală extrasă din fructe de măceș care are un randament superior datorită ratei rapide de absorbție. Gustul plăcut face produsul ușor de acceptat pentru copii, iar faptul că nu conține zahăr îl recomandă și pentru persoanele cu diabet. De asemenea, în locul pastilelor masticabile, se poate consuma pulbere de măceșe – 1-2 lingurițe în cereale, la micul dejun – ajutând astfel organismul să reziste mai bine schimbărilor de temperatură.

Cătina este un alt remediu tradițional și un antioxidant recunoscut. Siropul de cătină conține doar cătină și miere, presate la rece, proprietățile ingredientelor nefiind alterate. Fructele de cătină sunt situate în categoria celor mai puternice vitaminizante din flora României, fortifică și revigorează organismul, asigurând un bogat aport de vitamine (C, E, A, B1, B2, P) și substanțe minerale.

Citromicina este un alt produs care se dovedește un aliat puternic în lupta cu infecțiile virale, dar nu numai. Complexul de substanțe extras din semințele de grapefruit – ingredientul de bază al produsului – este un antibiotic cu spectru larg de acțiune, ce distruge nu mai puțin de 800 de tulpini de bacterii, inclusiv unele rezistente la antibioticele de sinteză.

Creșterea imunității copiilor

Dacă te numeri printre cei care au copii, atunci știi deja ca menținerea unui sistem imunitar puternic este importantă. Copiii sunt încă în creștere, iar imunitatea lor în formare. În plus, copiii care merg la creșă, grădinița sau școală sunt expuși mult mai mult la virusuri și bacterii. Pentru aceștia, Vegis.ro propune o soluție eficientă și, în același timp, delicioasă: Borcanul Copiilor Veseli. Acesta conține un amestec natural de miere, plante, fructe, uleiuri și semințe ce ocrotesc sănătatea. Borcanul Copiilor Veseli contribuie la tonifierea organismului și susține rezistența acestuia datorită conținutului de lăptișor de matcă, polen, păstură și miere.

În cazul apariției tusei, spray-ul cu propolis și miere Gâtuleț fericit este 100% natural și nu conține alcool, fiind recomandat atât copiilor cu vârsta de peste 1 an, cât și adulților.

Tu ce produse/leacuri folosești în acest sezon pentru creșterea imunității?

Citește și:

Ghimbirul – benefic în dietă, savuros în preparate, excelent pentru sănătate!

Tabelul de combinare a alimentelor! Ce combinații sunt permise și ce trebuie să eviți

Sursă foto: pixabay.com

An enthusiast dreamer, writer, and blogger who loves cats, coffee and rainy days!

5 Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.