Românii, adepții stilului vegetarian? Ce spun statisticile

Pe 1 octombrie întreaga lume sărbătorește Ziua Internațională a Vegetarienilor. Din alimentația vegetarienilor lipsesc cu desăvârșire alimentele pe bază de carne.

Ziua Internațională a Vegetarienilor a început să fie sărbătorită în anul 1977, în America. Sărbătoarea a fost creată la inițiativa Societății Vegetarienilor din America de Nord, o organizație non-profit. Totodată, această zi marchează și începutul lunii de conștientizare a vegetarianismului, care se încheie pe 1 noiembrie.

vegetarian

Câte tipuri de vegetarieni există?

Conform specialiștilor în alimentație, există mai multe tipuri de vegetarieni, precum:

  • ovo-lacto-vegetarienii – persoanele care mănâncă produse lactate și ouă;
  • ovo-vegetarienii  – persoanele care nu mănâncă produse lactate, dar mănâncă ouă;
  • lacto-vegetarienii – persoanele care consumă produse lactate și vegetarienii pur, care nu consumă niciun produs de origine animală.

Acest fenomen a început să ia amploare din ce în ce mai mult și în Romania. Dovadă fiind comenzile în continuă creștere în care se regăsesc mâncăruri vegetariene. Potrivit foodpanda.ro, cea mai mare platformă de food ordering din România, în ultimul an, numărul comenzilor online cu preparate vegetariene a crescut considerabil, cu aproximativ 800%.

In topul preparatelor vegetariene comandate online de către clienții platformei de la restaurantele cu specific vegetarian se numără: supa cremă de linte, salata cu cinci ingrediente cu halloumi, urmate de burgerul vegetarian, lasagna vegetariană și salata Alaska cu ciuperci. De asemenea, valoarea medie a unei comenzi care conține exclusiv preparate culinare vegetariene este de 47 de lei.

Preferința românilor pentru mâncarea vegetariană a crescut semnificativ în ultimul an. În această perioadă, comenzile cu preparate exclusiv vegetariene au crescut de nouă ori, fapt ce demonstrează că românii au început să acorde o mai mare atenție stilului alimentar. În plus, oferta este din ce în ce mai diversificată, astfel multe preparate care odată se găteau cu ingrediente din carne, au astăzi o variantă vegetariană, precum burgerul vegetarian sau lasagna vegetariană”, declară Radu Bălăceanu, Country Manager Foodpanda România.

Tu ce stil de viață urmezi? Ai o alimentație mixtă sau ești adeptul/adepta stilului vegetarian?

Citește și:

Tabelul de combinare a alimentelor! Ce combinații sunt permise și ce trebuie să eviți

Toamna, anotimpul vitaminelor! Aliați din natură pentru creșterea imunității

Dieta fără restricții (mari), cheia succesului

An enthusiast dreamer, writer, and blogger who loves cats, coffee and rainy days!

1 Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.