Cum ne menținem silueta în vacanță și ce să facem pentru a nu ne îngrașa

Când suntem în vacanță tentațiile culinare sunt foarte mari. Și este foarte greu să ne ținem în frâu dorințele de a gusta din toate preparatele locale sau de a gusta și din farfuriile prietenilor, pentru că totul arată atât de bine, nu? Dacă până să pleci în concediu țineai o dietă, odată ajuns la destinație nu trebuie sa uiți complet de aceasta.

vacanta

Chiar dacă în concediu nu mai ținem dietă cu strictețe trebuie măcar să încercăm să ne menținem greutatea corporală și să nu facem excese. Doar pentru că suntem în vacanță nu înseamnă că trebuie să uităm complet de dietă. Chiar dacă în această perioadă mai călcăm și strâmb, trebuie să ținem cont de câteva trucuri simple pentru a ne menține silueta și a nu acumula kilograme în plus.

Reguli pentru menținerea siluetei în vacanță:

1. Mănâncă desert doar în prima parte a zilei

Dacă vrei sa savurezi o înghețată sau un desert specific zonei pe care o vizitezi, o poți face, însă în prima parte a zilei. Și nu exagera! Poți mânca o bucățică de desert sau o singură cupă de înghețată la gustarea dintre micul dejun și prânz. Și, desigur, nu în fiecare zi. 🙂

vacanta

2. Nu combina alimentele în timpul mesei

Carnea nu trebuie combinată cu brânză sau cu ouă. Dacă alegi să consumi carne limitează-te la aceasta și adaugă lângă o salată sau o garnitură de legume. Dimineața poți consuma o omletă cu legume sau cereale ori semințe cu lactate, etc.

3. Asigură-te că ai gustări sănătoase la tine

Gustările sănătoase nu trebuie să-ți lipsească. Asigură-te ca ai mereu în geantă o pungă cu nuci, alune sau migdale ori niște fructe. Toate acestea se găsesc peste tot așadar nu ai nicio scuză.

4. O cină ușoară

Asigură-te că la cină consumi ceva ușor. O salată, cateva legume fripte sau la abur ori o bucățică de pește cu garnitură mică de legume, sunt suficiente.

vacanta

5. Nu exagera cu alcoolul

Chiar dacă ești în vacanță și fiecare zi este o zi de sărbătoare, nu trebuie să exagerezi cu consumul de alcool. Un pahar de vin la două zile este mai mult decât suficient.

6. Evită pâinea și alte produse făinoase

Pâinea și produsele făinoase trebuie evitate nu numai în vacanță, dar în special atunci, deoarece este perioada în care mâncăm mai mult și mai puțin sănătos decât în restul anului.

Tu ții cont de aceste reguli?

Citește și:

Dieta fără restricții (mari), cheia succesului

Hidratarea, cea mai mare provocare pentru mine! Este o provocare și pentru voi?

Surse foto: unsplash.com

An enthusiast dreamer, writer, and blogger who loves cats, coffee and rainy days!

7 Comments

  1. La mine e tocmai invers. În vacanțe slăbesc. Umblu de nebună toată ziua și abia am timp să mănânc. Problema e în zilele normale, după serviciu, dar și la calculator, când mănânc prostii. Trebuie să existe un echilibru. Recomandările tale sunt utile în orice situație. 🙂

  2. Recunosc ca nu prea urmez reguli in alimentatie. desi incerc pe cat posibil sa evit painea si fainoasele si sa mananc desert doar pana in ora 14. Dar mi se pare greu!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.