Lintea și năutul, ideale în curele de slăbire

Când ești la dietă sau pur și simplu îți dorești un stil de viață sănătos ești mereu în căutarea acelor alimente care să fie gustoase, hrănitoare, ușor de gătit, dar mai ales sănătoase. Odată ce alegi cele mai bune ingrediente, mesele tale se vor transforma de la unele banale la unele demne de Master Chef. 

linte naut

Lintea și năutul sunt două super alimente care nu trebuie să lipsească din alimentația ta. Sunt sățioase, îți oferă energie, sunt ideale în curele de slăbit și au multiple beneficii pentru sănătate.  

Aceste două ingrediente sunt folosite încă din Antichitate, dar au pătruns de puțin timp în bucătăria românească. Cercetătorii le numesc „alimente minune” atunci când se referă la ele din punctul de vedere al beneficiilor pentru sănătate. Au și de ce, pentru că proprietățile lor sunt cu adevărat incredibile. Descoperă câteva dintre ele:

Te ajută să obţii silueta ideală

Regimurile de slăbit adoră lintea și năutul. Ambele au un conținut moderat de calorii și datorită aportului bogat de fibre, mâncărurile sunt mult mai sățioase. Astfel, nu vei mai simți senzația de foame sau nevoia de gustări între mesele principale ore bune după ce ai mâncat.

Sunt un cocktail de fibre şi minerale

Lintea conține foarte multe fibre și minerale, printre care fier, magneziu, fosfor și zinc. Nici năutul nu se lasă mai prejos și are în componență fibre, vitamina C, complexul de vitamine B, magneziu, calciu, fier, precum și multe alte săruri minerale. Mai mult decât atât, în 200g linte sau năut găsești mai mult de jumătate din necesarul zilnic de fibre. 

Stimulează digestia

Din pricina tuturor mâncărurilor tip fast-food și a meselor luate mereu în grabă, digestia noastră este semnificativ îngreunată. Fibrele din linte și năut sunt benefice pentru îmbunătățirea digestiei și a tranzitului, prevenind constipația.

Vei avea o inimă mai sănătoasă…

Beneficiile asupra sistemului cardiovascular, în cazul consumului de linte sau năut, sunt demult dovedite științific. Conform unui studiu realizat pe 16.000 bărbați, leguminoasele duc la o reducere uimitoare a riscului de a suferi afecțiuni cardiovasculare. Datorită conținutului bogat de fibre, cele două alimente ajută la scăderea colesterolului din sânge și la prevenirea aterosclerozei și a atacurilor cerebrale.

…și oase mai puternice

Oasele tale vor fi mai protejate datorită fosforului din linte și a nutrienților esențiali din năut. Consumul regulat ajută la creșterea densității osoase și la reducerea riscului de osteoporoză. 

Sunt perfecte pentru dieta vegan/vegetariană

Datorită conținutului ridicat de proteine, atât lintea, cât și năutul pot înlocui cu success carnea. Ele sunt printre preferatele vegetarienilor ca alternative în rețetele cu carne (musaca de cartofi cu linte, burgeri cu chifletele din năut și multe altele). Când vei gusta, nici nu îți vei da seama de diferență!

linte naut

Vedetele autohtone consumă cu regularitate linte și năut

Știai că vedete de pe la noi consumă cu regularitate linte și năut? Laura Cosoi, Andreea Raicu, Lili Sandu, WhatsUP și nu numai se numără printre cei care au descoperit proprietățile acestor alimente și profită din plin de beneficiile lor. 

Încă mai stai pe gânduri? Există o mulțime de rețete, care mai de care mai gustoase, pe care le poți încerca. De la supe, la humus, și până la salate. O să vezi, de îndată ce vei începe să simți beneficiile acestora, nu va mai trece nicio săptămână fără să consumi alimentele minune! Eu le folosesc pe cele de la Sano Vita, pe care ți le recomand cu încredere.

Citește și:

An enthusiast dreamer, writer, and blogger who loves cats, coffee and rainy days!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.