Fulgii de ovăz, sănătoși în alimentație, elixir pentru ten

Despre fulgii de ovăz știi deja că sunt excelenți pentru sănătate și tonus, că sunt bogați în fibre și recomandați în orice dietă. Nu este de mirare că acest aliment nu lipsește aproape niciodată din mic-dejunul Reginei Elisabeta a Marii Britanii, suverană care a împlinit anul acesta 93 ani.

fulgi de ovaz

Fulgii de ovăz, miracol pentru sănătate

Conținutul de fibre, vitamine și minerale te ajută să fii mai energic, mai binedispus, contribuie la scăderea colesterolului și la întărirea sistemului imunitar. Și, de parcă nu ar fi de ajuns, fulgii de ovăz te ajută și în lupta cu kilogramele în plus. Asigură senzație de sațietate, apetit redus, calorii puține – cum s-ar zice, cam tot ce îți poți dori de la un aliment.

Fulgii de ovăz, elixir pentru ten

Deși beneficiile pentru sănătate ale fulgilor de ovăz sunt cunoscute, faptul că aceștia sunt benefici pentru piele și ten și pot fi folosiți în diverse măști este mai puțin cunoscut. Atenție: deloc de neglijat! Presupunând că ești o fană avidă a trucurilor de frumusețe ‚la îndemână’ / ‚handmade’, află că vei fi mai mult decât plăcut surprinsă atunci când vei include fulgii de ovăz în:

Măști hidratante cu fulgi de ovăz

Iarna, tenul nostru se usucă mult mai repede din cauza frigului și a vântului. Cremele adesea nu fac față să redea elasticitate pielii, așa că trebuie să apelăm și la soluții alternative. Măștile făcute în casă sunt foarte eficiente în acest sens și, hai să recunoaștem, și mult mai bune la preț decât cele din comerț. Amestecă într-un recipient două linguri de fulgi de ovăz cu două-trei linguri de iaurt sau lapte (poate fi și vegetal). Aplică masca pe față și las-o să acționeze 15-20 minute, apoi clătește cu apă călduță și bucură-te de un ten fin și hidratat.

fulgi de ovaz

Soluții împotriva coșurilor

Știm cum coșurile tind să apară în cele mai nepotrivite momente: înainte de o întâlnire importantă sau de un eveniment pe care abia îl așteptai. Ești în casă și nu ai niciun remediu la dispoziție… Ce ai zice dacă trebuie doar să dai o fugă până la bucătărie și găsești acolo tot ce ai nevoie? Combini minunații fulgi de ovăz cu apa caldă până obții o pastă cremoasă și o aplici pe zona afectată. Lași să acționeze câteva ore sau întreaga noapte, dacă e posibil. Dimineață va fi ca și cum coșul a fost doar un vis urât.

Scrub pentru o piele fină

Nițel răsfăț ocazional nu a făcut rău nimănui, nu-i așa? Exfolierea pielii ajută la îndepărtarea celulelor moarte, dar îți oferă și o stare de bine de fiecare dată. După cum poate intuiești deja, fulgii de ovăz au și aici un rol. Amesteci jumătate de cană de fulgi de ovăz cu sare grunjoasă și ulei de măsline până obții o pastă omogenă. Masează ușor pe pielea umedă și apoi clătește.

Băi reconfortante pentru calmarea afecțiunilor pielii

Pielea poate suferi diverse traume, cum ar fi erupțiile sau arsurile solare. Nimeni nu vrea să se afișeze cu imperfecțiuni ale pielii, așa că de-a lungul timpului s-au căutat, pe lângă soluțiile medicinale, și alternative naturiste. Fulgii de ovăz nu dezamăgesc nici de această data și pot fi folosiți în băi în cadă. Secretul este să pui fulgii într-un săculeț, ca să nu se împrăștie. Săculețul îl adaugi în cada umplută cu apă călduță și apoi îți mai rămâne doar să iei cartea preferată și să petreci cel puțin jumătate de oră acolo. Pielea va fi calmată de îndată, o să vezi!

fulgi de ovaz

Să mai zicem și că fulgii de ovăz pot fi incluși fără probleme și în alimentația bebelușilor? Da, ai citit bine. Încă de la 6 luni sunt printre cerealele recomandate pentru cei mici, fiindcă îi ajută la întărirea imunității.

Așadar, nu doar că ai multe motive să ai mereu în casă fulgi de ovăz, dar cred că putem spune că NU ai niciun motiv să nu îi cumperi. Buni pentru sănătatea organismului tău, buni pentru frumusețe, buni pentru cel mic și bonus… sunt accesibili oricui.

An enthusiast dreamer, writer, and blogger who loves cats, coffee and rainy days!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.