6 greșeli pe care le faci în fiecare seară și care te împiedică să slăbești

Seara este singurul moment în care suntem liniștiți și tindem să facem excese pentru a ne relaxa sau pur și simplu, pentru că așa am fost învățați. Pentru o viață sănătoasă. dar și pentru a slăbi, trebuie să renunțăm la obiceiurile dăunătoare. Iată care sunt greșelile pe care nu trebuie sa le mai repeți seara.

obiceiuri seara

1. O cină copioasă

Una dintre cele mai grave probleme ce te împiedică să slăbești este o cină copioasă. Dacă nu te-ai hrănit suficient în timpul zilei, seara ai tendința de a consuma mult prea multă mâncare. Cina trebuie să fie ușoară, puțină cantitativ și hrănitoare. Poți consuma puțin pește cu salată sau legume gătite, ori doar o salată.

Dacă vrei să eviți cinele copioase ține cont că dimineața trebuie să iei un mic dejun sățios, energizant, care să-ți ofere toți nutrienții necesari pentru ziua respectivă. Nu sări peste mese și peste gustări și vei vedea că la cină vei reuși să mănânci foarte puțin, fără sa te înfometezi.

2. Mergi la culcare imediat după cină

Ai obiceiul de a merge la culcare imediat după ce ai luat cina? Medicii recomandă ca după cină să treacă 3-4 ore până mergi la culcare. În acest fel nu doar ca te vei confrunta cu arsuri stomacale, disconfort și un somn agitat, dar procesul de digestie va fi îngreunat iar asta duce la stagnare sau chiar la creșterea în greutate.

3. Bei cafea sau băuturi energizante

Cafeaua și băuturile energizante nu trebuie să se regăsească în alimentația ta după ora 17:00. După această oră poți consuma ceaiuri din plante și apă ori limonadă. În caz contrar vei avea un somn agitat și te poți confrunta chiar și cu insomnii. Și, după cum povesteam Într-un articol anterior, somnul este foarte important în procesul de slăbire.

4. Folosești telefonul, tableta ori te uiți la televizor după ce te-ai băgat în pat

O greșeală imensă pe care multă lume o face! În dormitor nu trebuie să existe electronice sau electrocasnice. Dacă nu te ia somnul rapid, citește o carte. Este un mod bun de a te relaxa, nu îți obosești ochii (cum se întâmplă în momentul în care te uiți la televizor sau folosești telefonul) și ești mult mai câștigat. Nimic nu se compară cu o lectură plăcută. Eu una nu am televizor în dormitor și nici laptopul nu îl iau în dormitor. Doar telefonul pe care-l țin pe noptieră pentru alarma deșteptătoare. Iar seara, dacă nu mă ia somnul, citesc.

obiceiuri seara

5. Faci un duș fierbinte seara înainte de culcare

Dușurile fierbinți înainte de culcare nu sunt recomandate. Acestea duc la întârzierea somnului și, totodată, la un somn agitat, neodihnitor. Este indicat ca apa să nu depășească temperatura corpului, indiferent de anotimp.

6. Nu aerisești camera

Lipsa oxigenului duce la un somn agitat și la dificultatea de a adormi. Pentru un somn odihnitor trebuie să aerisești casa în fiecare seară înainte de culcare, fie că afară sunt 30 de grade Celsius sau -20 de grade Celsius.

Surse foto: unsplash.com

An enthusiast dreamer, writer, and blogger who loves cats, coffee and rainy days!

14 Comments

  1. Din păcate, este cam greu să mănânci la ore rezonabile. Serviciul ocupă cea mai mare parte din zi. După job, e necesar uneori să faci cumpărături, să plătești facturi, să vizitezi o mătușă etc. Ajungi târziu acasă. Dacă ești flămândă, nu poți adormi. E un cerc vicios din care e greu să ieși. Încă încerc să-mi fac un program pentru masă, însă este foarte greu.

    1. Așa este. Eu ies adesea de la muncă la 7:30 – 8. Până ajung acasă se face 9 (fac aproximativ o oră pe drum). De curând însă am început să mai mănânc seara, înainte de a pleca de la job. Nu reușesc în fiecare zi însă este un plus, iar diferența se simte. 🙂

  2. Foarte adevărat ceea ce ai scris în acest articol. Eu trebuie să recunosc că una din greșelile mele este să butonez puțin telefonul înainte de culcare, ceea ce mă împiedică să dorm repede, astfel, rămân cu ochii pe pereți o oră pentru a adormi.

  3. Chiar nu fac nimic din toate astea, mereu ma satur cu putin si cina o oiau pe la 8 cel mai tarziu, ma culc pe la 12-1 noaptea, in dormitor nu am televizor/pc, adorm repede, nu beau decat o singura cafea pe zi, dimineata, etc. Dar sindromul Cushing nu te intreaba nici ce faci nici cine esti, el stie una si buna – sa-ti deregleze sistemul endocrin si nu numai…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *