4 schimbări pe care să le faci de Ziua Internațională a Inimii! Inima ta îți va mulțumi

În fiecare an, începând din anul 2000, pe 29 septembrie este sărbătorită Ziua Internațională a Inimii. Acesta este ziua în care trebuie să te gândești serios la sănătatea inimii tale, dacă nu ai făcut-o până acum. Iar pentru a avea o inimă sănătoasă, trebuie să ai un stil de viață sănătos.

inima sanatoasa

De Ziua Internațională a Inimii, Conf. Univ. Corina Zugravu, medic primar în igiena alimentației și nutriție, membru în Comitetul Consultativ în Nutriție Herbalife, ne împărtășește patru reguli simple pentru a ne bucura de o inimă sănătoasă:

1. Fă mișcare zilnic, indiferent cât și când

Nu trebuie să dai bani grei la sala de fitness. Gimnastica de înviorare, mersul pe jos câte 20 de minute zilnic în cursul săptămânii, înotul, mersul pe bicicletă timp de o oră, la final de săptămână, urcatul sau coborâtul pe scări în loc de a lua liftul sau orice tip de mișcare sau sport îți place, vor face diferența!

2. Verifică-ți regulat colesterolul

O valoare prea mare a colesterolului  poate avea efecte negative pentru aparatul cardio vascular.  Pentru a evita un nivel ridicat al colesterolului este important ca, pe lângă un stil de viață activ, să alegi o dietă echilibrată.

inima sanatoasa
Betaheart inima sanatoasa

Herbalife Nutrition a creat Beta heart®, produs ce conține ingredientul cheie OatWell™ beta-glucan din ovăz (fibre solubile care apar natural în cereale) – despre care s-a demonstrat că poate contribui la scăderea sau menținerea nivelul de colesterol în parametri optimi. Sunt suficiente doar 3 g de beta-glucani din ovăz pentru a obține efecte benefice asupra colesterolului. Se prepară foarte ușor, cu apă, suc de fructe sau îl poți adăuga în shake-ul preferat. Are doar 25 kcal pe porție, 3 g de fibre și 3 g de beta-glucani.  Nu conține zaharuri sau îndulcitori artificiali.

3. Mănâncă sănătos, iar inima îți va mulțumi

Poți alege între mese gustări sănătoase care furnizează grăsimi mono și polisaturate, precum nucile și măslinele. Fă o schimbare atunci când prepari alimentele! Poșarea, prepararea la grătar, la aburi și fierberea alimentelor te ajută să nu consumi grăsimi nesănătoase. Crește-ți aportul de fibre folosind surse precum ovăzul, orezul brun, fructele și legumele. O alimentație sănătoasă înseamnă și o inimă fericită!

4. Nu uita de acizii grași Omega 3

Prezența acizilor grasi Omega 3 în dietă este asociată cu o inimă sănătoasă și funcțională până târziu în viață. Acizii grași Omega 3 sunt grăsimi sănătoase, cu beneficii dovedite asupra inimii tale, care se regăsesc în peștele gras, precum somonul, dar și în anumite nuci și semințe.

HerbalifelineMax inima sanatoasa

O alegere potrivită este și Herbalifeline® Max, un amestec exclusiv de uleiuri de pește Omega-3 din surse sustenabile, acreditate de Friend of the Sea, care conține doi acizi grași esențiali: EPA (acid eicosapentaenoic) și DHA (acid docosahexaenoic), cu beneficii pentru inimă, vedere și creier. De asemenea, EPA și DHA contribuie la funcția normală a inimii, cât și la menținerea concentrației normale de trigliceride în sânge și a tensiunii arteriale normale. Toate ingredientele din Herbalifeline® Max sunt încapsulate într-o capsulă de gel vegetarian.

În cadrul acestei noi ediții a Zilei Mondiale a Inimii, World Heart Federation ne lansează o invitație: să facem o promisiune familiilor noastre de a găti și de a mânca mai sănătos, o promisiune copiilor noștri de a-i ajuta să facă mai multă mișcare și să fie mai activi. Prin mici schimbări în obiceiurile alimentare și de stil de viață, ne putem reduce riscul de boli de inimă și accident vascular cerebral și ne putem îmbunătăți calitatea vieții, oferind totodată un exemplu valoros pentru următoarele generații.  

Tu ce faci pentru a avea o inimă mai sănătoasă?

Citește și:

Surse foto: pixabay.com

An enthusiast dreamer, writer, and blogger who loves cats, coffee and rainy days!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.