4 motive pentru a apela la un antrenor personal când mergi la sala de fitness

Antrenorul personal de fitness nu este un capriciu, ci o necesitate. Vedetele nu apelează la un antrenor personal doar pentru ca este un trend, ci pentru ca le oferă numeroase avantaje. Acesta le ajută să realizeze un program de sport perfect pentru nevoile lor și le învață cum să realizeze corect mișcările astfel încât să nu-și pună în pericol sănătatea.

antrenor personal

Antrenorul personal nu trebuie considerat un lux, ci o investiție în tine. Acesta nu doar că te învață cum să faci corect exercițiile și cum să folosești aparatele de fitness, dar, dacă alegi un profesionist în domeniu, care este pasionat de ceea ce face poți învăța cum să folosești sportul în avantajul tău și vei ajunge să mergi din plăcere la sală și nu din nevoie, susține Gabriel Toncean, Președinte FRFC.

Când trebuie să apelezi la serviciile unui antrenor personal

După cum spuneam mai sus, antrenorul personal de fitness este o necesitate, în special în cazul celor care se afla la început de drum. De asemenea, poate fi motivant să faci mai multe exerciții în momentul în care ai un antrenor personal. Iată câteva dintre cele mai importante motive pentru care trebuie sa apelezi la un antrenor personal de fitness.

antrenor personal
antrenor personal – Gabriel Toncean

1. Când mergi la sală prima oară

Sfatul avizat al unui antrenor personal este esențial dacă nu ai mai făcut fitness până acum, nu ai condiție fizică și nu ai un background de sportiv. Fără ghidaj și ajutor de specialitate, riști să faci exerciții nepotrivite pentru constituția ta. De asemenea, există mari șanse să nu faci exercițiile corect și, implicit, să dezvolți probleme de sănătate, în loc să le rezolvi pe cele existente.

Un antrenor personal îți analizează profilul, stabilește un obiectiv clar împreună cu tine și te învață să progresezi la sală în timp, pe măsura rezultatelor și a rezistenței tale la efort. Intervenția lui te va împiedica să abandonezi „lupta” atunci când dai de greu, dar și să te bucuri de micile succese: primele kilograme date jos sau prima creionare a abdomenului tonifiat.

„Mulți dintre cei care eșuează în viață sunt persoane care nu au realizat cât de aproape au fost de succes în momentul în care au renunțat.” – Thomas A. Edison:

2. Când simți că mergi la sală în zadar

Dacă programul tău obișnuit de antrenament nu te mai ajută să-ți atingi obiectivele te antrenezi în zadar. Un specialist va observa care sunt schimbările pe care trebuie sa le faci. Acestea pot diferi de la tipul exercițiilor, la intensitatea acestora și până la cât timp petreci la sală.

3. Când dorești să ai rezultate concrete, cât mai rapid

Ai un scop clar? Vrei să slăbești? Să îți crești masa musculară? Sau să te antrenezi pentru o anume competiție sportivă? Indiferent de răspuns, este clar că nu ai timp de pierdut și ai nevoie de consiliere pentru a merge la sigur. În acest caz, indicațiile unui antrenorul personal pot face diferența între succes și eșec.

4. Când suferi de o anumită boală sau afecțiune

Când suferi de o boală sau afecțiune și nu vrei să o agravezi, dar ai nevoie să faci mișcare, trebuie să apelezi la un antrenor personal. Acesta te va ajuta să faci acele exerciții potrivite ție care îți vor îmbunătăți starea de sănătate.

antrenor personal
antrenor personal – Gabriel Toncean

Pot alege orice antrenor personal? Când știu că trebuie să schimb antrenorul?

Dacă ajungi să mergi la sală cu regularitate, ai un antrenor personal care ți-a dat o schemă de antrenament și urmezi o anumită dietă, însă nu vezi niciun rezultat, este necesar să schimbi antrenorul de fitness.

Atenție! Nu toți cei care se auto-intitulează antrenori personali au certificări în domeniu. De aceea trebuie să îți alegi cu atenție îndrumătorul din sala de sport, după ce i-ai cercetat în prealabil experiența.

Un antrenor bun trebuie să fie, în primul rând, pasionat el însuși de fitness și empatic la nevoile oamenilor. Este necesar să aibă o pregătire de specialitate de cel puțin câțiva ani și să știe cum funcționează organismul uman.

„La începutul colaborării, trebuie să-ți facă o evaluare personală și să seteze obiective clare, să știți pentru ce munciți cot la cot și să vă bucurați împreună de rezultatele obținute în timp”, declară Gabriel Toncean.

Citește și:

2019 – 12 luni, 12 schimbări în bine! Rezoluții pentru o viață sănătoasă

Tabelul de combinare a alimentelor! Ce combinații sunt permise și ce trebuie să eviți

Sport și dietă – când este momentul potrivit pentru sală

Sursă foto principală: pexels.com

An enthusiast dreamer, writer, and blogger who loves cats, coffee and rainy days!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.