Meniu sănătos de Crăciun și Revelion? Se poate! Află cât te costă să stai departe de bucătărie și să petreci timp alături de cei dragi

Sărbătorile de Iarnă vin întotdeauna cu preparate grele, pline de grăsimi, zahăr și un aport crescut de proteine. Legumele aproape că lipsesc iar organismul are de suferit, chiar dacă nu ne dăm seama pe moment.

Abia după sărbători, când ne urcăm pe cântar ne dăm seama că am exagerat cu mesele bogate în calorii, că am uitat să facem mișcare (cu atât mai mult în această perioadă când lucrul de acasă ne-a făcut să devenim și mai sedentari), și nici apă nu am mai consumat ca înainte, înlocuind-o cu băuturi nesănătoase. Ca să nu mai spun de orele în șir petrecute în bucătărie.

Nu știu la voi cum este, dar la mine în familie se petrec două zile înainte de Crăciun și încă două zile înainte de Revelion în bucătărie. Dacă în urmă cu ceva timp mi se părea ceva normal, acum mi se pare o totală risipă de timp și energie. Sărbătorile sunt despre familie și despre a petrece timp împreună, nu despre muncă titanică și apoi îndopat cu cele mai calorice alimente.

Meniu sănătos de Sărbători din care să nu lipsească preparatele tradiționale? Se poate!

Asta nu înseamnă că nu îmi plac preparatele tradiționale. Mai ales cele făcute de părinții mei și care au gustul copilăriei. Însă nu mă voi vedea niciodată în bucătărie preparând sarmale sau piftie, ori alte preparate tradiționale.

Pentru cei ca mine, care nu gătesc sau care își doresc să-și mențină silueta și de Crăciun, există metode prin care se pot bucura de un meniu sănătos, cu preparate tradiționale, fără să gătească. Și îți rămâne mai mult timp pe care-l poți petrece alături de familie, bucurându-vă de ceea ce înseamnă cu adevărat Crăciunul.

Cât cheltuie românii pentru un meniu sănătos Sărbători

Pentru al doilea an consecutiv, compania LifeBox lansează meniul pentru Sărbătorile de Iarnă care cuprinde preparate tradiționale pregătite într-o manieră mai sănătoasă, printre care se numără: salată cu pulpă de rață (rețetă cu gust asemănător salatei de boeuf), piftie de curcan, sarmale cu ciuperci, sarmale cu carne de porc gătită în sos de roșii, ciolan gătit sous vide, friptură de curcan, friptură de porc în sos de prune, somon în crustă de verdețuri, cârnați de mangaliță și semi-afumați, dar și trei tipuri de cozonac. Printre noutățile introduse anul acesta în meniu se numără: salata vegană a la russe cu avocado, platoul cu bunătăți de la producători locali, dar și batonetele de păstârnac și morcovi la cuptor.

Preparatele LifeBox incluse în meniul special pentru această perioadă sunt concepute de către echipa LifeBox pornind de la un comportament alimentar echilibrat, fiind gustoase și gătite într-un mod sănătos.

Clienții LifeBox au posibilitatea să își compună propriul meniu de Sărbători alegând din cele 16 preparate pregătite cu carne sau vegetariene, în funcție de stilul lor alimentar, în diferite gramaje și număr de porții dorite. Prețurile preparatelor pornesc de la 19 lei și pot ajunge până la 119 lei, în funcție de produs.

Reprezentanții companiei estimează că cele mai solicitate produse anul acesta de către clienții LifeBox vor fi sarmalele, salata cu pulpă de rață asemănătoare celei “de boeuf”, piftia, ciolanul și cozonacii.

„Pentru al doilea an la rând, LifeBox își propune să aducă pe masa românilor preparate tradiționale mai sănătoase, dar la fel de gustoase. Anul trecut, când am lansat pentru prima oară un astfel de meniu dedicat Sărbătorilor de Iarnă, am primit un feedback foarte bun de la clienții noștri, care au fost foarte încântați de reinterpretarea rețetelor tradiționale într-o manieră mult mai sănătoasă. De aceea, ne așteptăm ca cererile să crească în acest an cu 100% pentru un astfel de meniu pe care clienții și-l pot alcătui după bunul plac, în funcție de preferințe, de stilul alimentar sau de cantitatea dorită”, au declarat cofondatorii LifeBox.

Meniul de Sărbători poate fi comandat atât pentru masa de Crăciun, cu livrare în perioada 21-24 decembrie, cât și pentru masa de Revelion, livrat începând cu 28 decembrie și până pe 31 decembrie.

Produsele LifeBox destinate acestei perioade pot fi consultate și comandate de pe site-ul companiei, accesând https://lifebox.ro/MeniuSarbatori/.

Te-ar pute interesa și:

An enthusiast dreamer, writer, and blogger who loves cats, coffee and rainy days!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.