Hidratarea, cea mai mare provocare pentru mine! Este o provocare și pentru voi?

Hidratarea este extrem de importantă în viața de zi cu zi, dar mai ales în timpul unei diete, când organismul pierde mult mai multă apă decât în mod normal. Pentru mine, băutul apei sau ceaiului sănătos este cu adevărat o provocare! O provocare pe care o voi începe de mâine.

De ce este o provocare? Pentru că într-o zi normală, rar beau mai mult de două căni de apă pe zi și maximum o cană de ceai sănătos. În rest una, două-trei cafele și/sau un ceai negru/verde. Sunt și zile în care nu beau apa deloc. Deci da, să beau 3 litri de lichide pe zi este o mare provocare.

Hidratarea

Așadar, de mâine îmi propun să consum mai multe lichide. Pentru asta voi apela la câteva trucuri care sper să mă ajute.

Cum să faci hidratarea mai ușoară în trei pasi simpli

1. Voi ține zilnic evidența cantității de lichide baute. Cum? Cu ajutorul unei aplicații mobile. Sunt gratuite în Magazin Play, pe Android și ușor de utilizat, așadar vi le recomand și vouă. Mi-am instalat deja o aplicație care-mi place. Se numește „Water Drink Reminder”. Pe lângă faptul că îți spune de câta apă ai nevoie zilnic, în funcție de greutate, are reminder din oră în oră. În plus, ai posibilitatea de a selecta mai multe tipuri de băuturi: apă, ceai, suc, cafea etc., astfel încât poți ține o evidență clară a lichidelor pe care le consumi zilnic (atât a celor sănătoase cât și a celor nesănătoase).

2. Voi începe treptat să introduc lichidele în rutina zilnică, pentru a-mi fi mai ușor să mă obișnuiesc. Așadar mâine voi începe cu jumătate de litru de apă și voi continua să beau aceeași cantitate timp de o săptămână. Apoi voi adăuga treptat câte jumătate de litru în plus pe săptămână, până ajung să beau cel puțin doi litri de apă pe zi.

3. Pentru că gustul apei (sau lipsa lui :)) ) nu-mi place voi încerca să adaug câte puțină zeamă de lămâie. Voi bea și ceaiuri din fructe și plante medicinale (muștel, urzică, gălbenele etc).

Băuturi care deshidratează

Știați că ceaiul negru și verde, dar și cafeaua nu sunt recomandate în diete deoarece conțin cofeină, iar aceasta duce la deshidratare? Cofeina acționează ca un diuretic, eliminând o mare parte din apa din organism. Nutriționiştii recomandă ca atunci când consumăm cofeină să bem mai multe lichide pentru a preveni apariția deshidratării.

Citește și:

Dieta fără restricții (mari), cheia succesului

Dietele nesănătoase – ce sunt și cum ne ferim de ele

Sursă foto: pexels.com

An enthusiast dreamer, writer, and blogger who loves cats, coffee and rainy days!

3 Comments

  1. Din fericire nu este o provocare dar situatia nu a fost asa mereu. Acum vreo 8 ani obisnuiam sa beau cel mult 1l pe zi, acum ajung vara si la 3-4. Este nevoie de exercitiu si apoi iti cere corpul singur! 😀

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.