Dietele nesănătoase – ce sunt și cum ne ferim de ele

Aproape că nu există persoană care să nu fi ținut o dietă nesănătoasă sau care să nu fi fost măcar tentată să încerce o astfel de dietă. Pe scurt, dietele nesănătoase sunt acele diete care iți „promit” că vei slabi 3, 5, 7, 10 kilograme în două săptămâni sau mai puțin.

De ce sunt nesănătoase?

  • te înfometezi
  • consumi (în cele mai multe cazuri) doar câteva tipuri de alimente
  • privezi organismul de alimente esențiale, sănătoase și hrănitoare
  • organismul este slăbit
  • apar dezechilibre hormonale
  • scade imunitatea

De ce să ne ferim de dietele nesănătoase

Trebuie să recunoaștem cu toții că un titlul de genul „Slăbești 5 kilograme în 7 zile” este ademenitor. Însă nimeni nu îți spune că după ce ai slăbit vei pune la loc același număr de kilograme sau poate chiar mai mult! De ce? Este foarte simplu!

Organismul tău va fi înfometat în aceste zile. Va fi privat de alimente sănătoase și benefice care îl ajută să funcționeze corect și îi oferă energie. Desigur, pentru a suplini lipsurile va începe să consume din grăsimi. Și de aici pierderea în greutate. Dar ce se întâmplă în momentul în care termini dieta respectivă? Pai este simplu: vei începe să consumi și alte alimente, iar organismul tău știe că poate fi privat din nou de ele, și începe să acumuleze depozite noi de grăsime. Acesta este pe scurt, efectul numit YO-YO.

Mai mult, aceste diete privează corpul de alimente sănătoase, bogate în minerale și vitamine, necesare bunei funcționari a organismului. Când acestea lipsesc, organismul slăbește și, odată cu el, sistemul imunitar devine fragil iar energia organismului este scăzută. Dacă ai ținut o astfel de dietă atunci cu siguranță știi stările acelea de somnolență și moleșeală chiar dacă ai dormit suficient. Sau în cazuri mai grave amețeli și stări de leșin. Ei bine, aceasta este cauza privării organismului de alimentele necesare, sănătoase!

Așadar, dietele nesănătoase nu te ajută să slăbești, decât pe termen foarte scurt! La puțin timp după terminarea unei astfel de diete te vei îngrășa mai mult și te poți alege cu dezechilibre ale organismului. Deloc tentant, nu?

Citește și:

Dieta fără restricții (mari), cheia succesului

Hidratarea, cea mai mare provocare pentru mine! Este o provocare și pentru voi?

Somn, somn și iar somn! Extrem de important în procesul de slăbire. Tu dormi suficient?

Sursă foto: pixabay.com

An enthusiast dreamer, writer, and blogger who loves cats, coffee and rainy days!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.