Carnea de miel, mai sănătoasă decât cea de pește! Cât de des o consumi?

Carnea de miel este o adevărată delicatesă ce nu lipsește de pe masa de Paște. Aceasta carne dulce și savuroasă este o adevărată binecuvântare pentru organism. Mielul are numeroase proprietăți benefice sănătății, însă poate fi și dăunător dacă este mult prea tânăr. Iată de ce ar trebui consumat mai des și când trebuie evitat.

carnea de miel

Carnea de miel mai sănătoasă decât puiul și peștele

Deși multă lume consideră că mielul este o carne greoaie, în realitate, se digeră rapid. În plus, conține mai puține calorii decât carnea de pui.

Știai ca o porție de 100 de grame de carne de miel conține 152 de calorii, iar o porție de 100 de grame de carne de pui conține 202 calorii?

În plus, carnea de miel este mai sănătoasă decât cea de pește, conținând mult mai multe grăsimi de tip Omega, dar și numeroase vitamine.

Carnea de miel, bogată în acizi Omega și vitamine

Carnea de miel este bogată în acizi grași Omega 3 și Omega 6 (acizi care se găsesc și în carnea de pește). Acești acizi sunt esențiali pentru buna funcționare a organismului și ajută la dezvoltarea creierului și a vederii. În plus, previne afecțiuni cardiovasculare grave.

Mai mult, mielul este o sursă importantă de vitamine din complexul B-urilor. În carnea de miel se regăsesc vitaminele B1, B2, B5, B6, B9 și B12. Pe lângă acestea mai conține și Vitamina A, Vitamina H (Biotina) dar și Vitamina Colina. Toate acestea sunt importante pentru un metabolism sănătos.

Sursă importantă de zinc, seleniu și fier

Carnea de miel este o sursă importantă de minerale precum zinc, seleniu și fier. 100 de grame de carne de miel conține 50% din necesarul zilnic de seleniu 40% din necesarul de zinc și 30% din necesarul de fier.

Bogată în proteine – A se consuma cu moderație!

Carnea de miel este bogată în proteine, din această cauză trebuie sa ai grijă la cantitatea pe care o consumi. 100 de grame de carne de miel conține 60% din necesarul zilnic de proteine. Așadar, mare atenție la cantitate.

Atenție! Mielul tânăr, extrem de periculos pentru sănătate

Mielul care are mai puțin de 10 kg în viu trebuie evitat. Carnea acestuia este bogată în purine (cristale de acid uric), ce se depun pe articulații și rinichi, ducând la indigestie. În plus, dacă este consumată des, în cantități mari, carnea de miel tânăr poate duce la apariția afecțiunilor renale și în cazuri grave la apariția gutei.

Citește și:

Dietele nesănătoase – ce sunt și cum ne ferim de ele

Dieta fără restricții (mari), cheia succesului

carnea de miel

Surse foto: pexels.com

An enthusiast dreamer, writer, and blogger who loves cats, coffee and rainy days!

13 Comments

  1. Imi doresc sa-mi imbunatatesc alimentatia cu mancare cat mai sanatoasa si voi opta mai des pentru carnea de miel. Asa cum ai spus si tu, mielul tanar trebuie evitat.

  2. Știu ca este mult mai bună decât orice alta carne doar ca eu o consum extrem de rar. Îmi plac cotletelele și pastramă de oaie. In rest nu mănânc nimic de oaie. Chiar și drobul prefer sa-l fac de pui

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.