Alimentația, primul pas pentru un stil de viață sănătos!

Am spus de multe ori, și o voi repeta de câte ori va fi nevoie, că alimentația și stilul de viață este cheia pentru a avea silueta dorită, dar și pentru o stare generală de bine. În momentul în care reușim să facem schimbări în stilul de viață și în alimentație, chiar dacă sunt minore, se vor observa după numai câteva zile.

alimentatie

Problema mea cea mai mare? Nu iau micul dejun! Deși știu cât de nociv este acest lucru pentru organism și nu numai, când sunt mereu pe fugă deoarece nu reușesc să mă trezesc la timp, sar peste micul dejun. Apuc să iau micul dejun doar în weekend sau în zilele de concediu.

De ce este important micul dejun? Pentru că lipsa acestuia creează haos în organism, lucru demonstrat prin numeroase studii de specialitate. Acesta nu mai are de unde să-și ia energia de care are nevoie și de aceea începe să-și creeze depozite, ceea ce duce la acumularea de kilograme în plus. Iar când acest lucru este combinat și cu puține ore de somn sau un program de somn haotic, lucrurile devin și mai grave.

Pentru a urma un stil de viață sănătos, schimbarea trebuie să înceapă cu alimentația, apoi aceasta trebuie combinată cu sportul, hidratare și nu în ultimul rând, odihnă.

Am avut ocazia să particip la o întâlnire cu Romeo Căzănescu, Country Director Romania, Moldova, Ungaria & Bulgaria la Herbalife, care mi-a povestit la rândul lui cât de important este micul dejun, dar și ceea ce mâncăm în restul zilei, precum și cât de important este să faci mișcare.

„Dacă ai luat ultima masă la ora 20:00 și sari peste micul dejun, apoi mănânci următoarea masă la 12:00, trec 16 ore în care organismul este privat de nutrienți și prin urmare nu mai produce energie”, explică Romeo Căzănescu, Country Director Romania, Moldova Ungaria & Bulgaria la Herbalife

Shake-urile Formula 1 Herbalife Nutrition sunt special create pentru a înlocui o masă 1 și pentru a-ți oferi energia de care ai nevoie pentru a duce la final activitățile zilnice. Acestea sunt bogate în proteine, fibre și vitamine necesare unei bune funcționări a organismului.

shaker

„La prepararea shake-ului pentru micul dejun este indicat să adaugi și Protein Drink Mix, care îți oferă un plus de proteine și te ajută să obții un înlocuitor de masă echilibrat și un shake delicios. Atunci când sunt combinate, aceste produse furnizează 24 de grame de proteine și o concentrație mai mare de vitamine și minerale” adaugă Romeo Căzănescu.

Pe lângă proteine, Shake-ul Formula 1 conține 25 vitamine și minerale, inclusiv vitamina D care contribuie la funcționarea normală a sistemului imunitar și vitamina C care contribuie la reducerea oboselii și extenuării.

„O mare parte din organismul nostru este formată din proteine, acestea având un rol foarte important în buna noastră funcționare2. În mod ideal ar trebui să consumăm zilnic o combinație de proteine vegetale și animale. Tocmai de aceea, noi punem accent pe cantitatea de proteine conținută de o masă , în special la micul dejun. Este indicat ca un om să consume aproximativ 1-1,5g de proteine pe kilogram, pe care să le împartă la toate mesele din zi, nu să le consume la o singură masă”, explică Romeo Căzănescu.

Shake-ul Formula 1, alături de un pahar cu ceai îți vor oferi startul de care ai nevoie în fiecare zi. Băutura Instant pe Bază de Plante este reconfortantă, conține puține calorii (doar 6 calorii pe porție) și poate fi servită atât caldă cât și rece. În plus, aceasta conține 85 de miligrame de cafeină, care are rolul de a te ajuta sa te concentrezi mai bine în cursul zilei și poate fi servit în loc de cafea.

E posibil ca în momentul în care auzi de Herbalife să te gândești că produsele nu sunt sănătoase. Până nu de mult am crezut și eu același lucru. Recunosc că m-au influențat părerile celor din jur și nu m-am documentat să văd dacă sunt sau nu reale. Asta până acum câteva luni când am intrat pentru prima dată în contact cu produse Herbalife Nutrition și am văzut că lucrurile nu stau chiar așa cum zice lumea.

Lucrurile nu s-au schimbat imediat. A mai trecut o perioadă de timp și vorbind cu o colegă (îmi comandasem niște produse bio și a văzut cutia, de unde a pornit o întreagă discuție despre alimentație, printre care i-am spus și că nu reușesc să mănânc dimineața) mi-a recomandat shake-urile Formula 1 Herbalife pe care ea mi-a spus că le folosește de ceva vreme. Apoi, am avut și ocazia să încerc două dintre shake-urile Herbalife (unul cu aromă de Cafe Latte și unul cu aromă de măr) și am rămas surprinsă atât de gust cât și de efectul pe care îl au.

Am încercat primul shake Formula 1 Herbalife Nutrition în cadrul întâlnirii cu Romeo Căzănescu, la sediul Herbalife, în timpul căreia mi-a oferit un mic dejun complet, compus din Shake Formula 1, ceai instant pe bază de plante și băutură concentrată Herbal Aloe. Pe cel de-al doilea l-am servit în cadrul unui club Wellness Herbalife Nutrition. Dar despre experiența trăită acolo vă voi povesti pe larg puțin mai jos.

mic dejun

Un alt lucru care m-a făcut să am încredere în produsele Herbalife este faptul că mulți sportivi consumă produsele lor și au parte de performanță. Și aici mă refer la sportivi olimpici, care au nevoie de o stare de sănătate bună, de o bună menținere a controlului greutății și nu numai. Și asta deoarece Herbalife Nutrition este despre un stil de viață echilibrat, despre sănătate și nutriție.

Herbalife Nutrition România susține consecvent performanța sportivă în calitate de sponsor oficial în nutriție al Lotului Olimpic de Canotaj, al echipei de fotbal FC Viitorul și al sportivilor Anca Bucur – de șase ori câștigătoare a titlului de Miss Fitness Universe și Ciprian Bălănescu – multiplu campion național la biathlon și triatlon olimpic.

Experiența în cadrul clubului wellness Herbalife Nutrition

După întâlnirea cu Romeo Căzănescu am mers la într-unul dintre cluburile Wellness Herbalife Nutrition. Acolo m-am întâlnit cu un consultant Herbalife Nutrition care mi-a povestit ce se întâmplă în clubul lor, mi-a arătat rezultatele uimitoare ale unor persoane care au apelat la Herbalife pentru a slăbi sau doar pentru a se simți mai bine și mi-a făcut și o evaluare corporală.

Ce am aflat în urma evaluării?

După ce am fost măsurată și am aflat ca am doar 1,58 în loc de 1,59 cât știam eu, am fost cântărită cu ajutorul unui cântar compact de măsurare a compoziției corporale. Acest tip de cântar, spre deosebire de un cantar normal, pe lângă numărul de kilograme îți oferă informații complexe precum: nivelul de masă musculară din corp, care este procentul de grăsime, dar și indicele de masă corporală sau vârsta metabolică.

Pe lângă numărul de kilograme pe care îl știam deja am aflat că am un IMC (indice de masă corporală) de 43,6, în condițiile în care acesta ar trebui să fie de 20-25 pentru a avea o greutate ideală. IMC este o măsură care poate indica dacă o persoană are o greutate sănătoasa pentru înălțimea sa. Am mai aflat că masa musculară este în prezent de 53,5%, ceea ce înseamnă o masă musculară mult prea mică. Recomandat este ca aceasta să fie, în cazul femeilor, cuprinsă între 63-75%. Și, o altă problemă care mi-a ieșit și la evaluare este nivelul de apă din organism care este de 40,5%, în condițiile în care ar trebui să fie cuprins între 45-60%. Și asta din cauza veșnicei mele probleme – nu beau suficientă apă. Mai mult, vârsta metabolică este de 47 de ani. Adică, organismul meu, deși am 32 de ani, funcționează precum cel al unei persoane de 47.

Ce mi-a plăcut cel mai mult?

club wellness

Faptul că oamenii aceștia nu îți spun că produsele lor fac minuni! Că îți spun că aceste produse sunt doar suplimente și înlocuitoare de masă care au rolul de a-ți oferi nutrienții necesari, pe care în mod normal nu îi poți lua din alimentație (mai ales dacă ești ca mine și nu iei micul dejun). Și că pe lângă aceste produse ai nevoie de o alimentație sănătoasă pe care să o respecți, că trebuie să consumi lichide suficiente și să faci mișcare.

Mai mult, în aceste cluburi, persoanele înscrise pot învăța ce, cât și când trebuie să mănânce, și mai mult, află rețete noi pe care le pot prepara apoi acasă. În plus au parte în permanență de consultanță privind alimentația și sunt înscriși în grupuri de suport alături de alți membri independenți Herbalife Nutrition, unde postează zilnic ce mănâncă, li se spune ce ar trebui îmbunătățit etc. Totul într-un mediu foarte prietenos.

Adică totul se desfășoară ca și când ai merge la un nutriționist, dar ai parte de mai mult sprijin iar cel mai important este că intri într-o comunitate cu oameni la fel ca tine, care te înțeleg și sunt oricând gata să te ajute când ai o dilemă sau ai nevoie de suport moral, pentru ca de multe ori nu mai ai motivația să mergi mai departe.

Scopul principal al acestor persoane, este de a oferi educație nutrițională, pentru că acolo este cea mai mare provocare pentru mulți dintre noi. Iar aceasta trebuie combinată și cu sportul, pentru că una fără cealaltă nu se poate.

Mai mult, în cadrul acestor cluburi sunt și spații special amenajate pentru sesiuni de sport. Și tot în aceste cluburi wellness, membrii care se înscriu, învață cum se prepară corect micul dejun, ca apoi să îl poată prepara singuri, acasă.

Ce părere am despre Herbalife Nutrition?

Mi se pare locul ideal pentru cei care vor să facă o schimbare în stilul de viață și își doresc să slăbească, sau doar să se mențină în formă, dar să aibă mai multă energie și o stare de bine! Este un loc în care găsești o comunitate care să te susțină să-ți atingi scopurile și care este alături de tine la fiecare pas pe care îl faci, un loc în care înveți cum să mănânci sănătos, ce să pui în farfurie la fiecare masă și nu numai!

Recomandarea mea este să încerci măcar o dată să mergi într-un club wellness Herbalife Nutrition.

1 Shake-ul Formula 1 Herbalife Nutrition este înlocuitor al unei mese pentru controlul greutății. Savurați acest produs în cadrul unei diete echilibrate și variate, ca parte a unui stil de viață activ și sănătos. Acest produs este destinat să fie utilizat numai ca parte a unei diete cu valoare energetică redusă, alături de alte alimente care constituie componente necesare ale unei astfel de diete, în combinație cu o activitate fizică regulată.
Pentru controlul greutății: Substituirea a două mese zilnice din cadrul unei diete hipocalorice cu înlocuitori de masă contribuie la pierderea în greutate. Înlocuiți două mese pe zi cu câte un shake delicios Formula 1 și consumați o singură masă echilibrată. Pentru o alimentație echilibrată și menținerea greutății: Substituirea unei mese zilnice din cadrul unei diete hipocalorice cu un înlocuitor de masă contribuie la menținerea greutății corporale după pierderea în greutate. Înlocuiți o masă pe zi cu un shake delicious Formula 1 și consumați două mese echilibrate.

2 Proteinele contribuie la creșterea și menținerea masei musculare și la menținerea sănătății sistemului osos.

An enthusiast dreamer, writer, and blogger who loves cats, coffee and rainy days!

2 Comments

  1. Buna! Sunt de acord cu ce ai spus despre Herbalife, și eu fac parte din clubul Herbalife AFI 4 și mi s-a întâmplat aproape exact ce ai spus tu! Folosesc din octombrie produsele Herbalife, mă simt minunat cu 9kg in minus. Ca observație , la articol…indicele de masa corporala nu este un procent, ci raportul dintre masa corpului in kg și înălțimea la patrat. Succes!

    1. Bună, Carmen,
      Îți mulțumesc pentru observație și pentru comentariu. Felicitări pentru succesul tău. Sper să am și eu rezultate similare. Voi începe din ianuarie. Acum mă simt și mai motivată 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.