Sigur îți amintești de plăcintele mamei ori bunicii cu măr ori dovleac cu scorțișoară. Ori de desertul copilăriei: orez cu lapte condimentat cu scorțișoară din belșug. Acestea sunt, probabil, cele mai întâlnite deserturi cu scorțișoară din bucătăria românească. Și, bineînțeles, turta dulce, nelipsită de sărbători. Parcă nicio mireasmă nu ne aduce aminte de Sărbători mai bine decât scorțișoara.
La debutul sezonului rece, unul dintre cele mai căutate produse pe Niavis.ro, unul dintre cei mai importanți producători români de alimente și superalimente, dar și un jucător important în domeniul distribuției de produse naturiste pentru un stil de viață sănătos și o dietă echilibrată, este scorțișoara. De fapt, putem spune , fără să greșim că, dintre toate condimentele, scorțișoara este vedeta iernii. Iar pe lângă faptul că oferă preparatelor o aromă extraordinară, scorțișoara are și multiple beneficii pentru sănătate. Conform specialiștilor, scorțișoara are puternice efecte antioxidante, este un bun antiinflamator, întărește sistemul imunitar, reduce nivelul colesterolului, reduce tensiunea arterială, stimulează funcțiile creierului și îl protejează etc.
10 întrebuințări ale scorțișoarei pentru un mic dejun aromat
- În shake-ul de la micul dejun. Lapte, miere, ghimbir și scorțișoară- nimic mai aromat pentru diminețile geroase de iarnă.
- Amestecată cu zahăr de cocos pe felii de pâine de pâine unse cu unt.
- În cafea ori ceai, pentru o aromă fină și aromată.
- În iaurtul grecesc cu fructe și miere.
- În aluatul de clătite.
- Peste mere, piersici ori gutui coapte la cuptor.
- Peste avocado cu miere.
- În pâinea cu banane, biscuiți ori turta dulce de lângă cafeaua de dimineață.
- În plăcinta cu mere ori dovleac.
- În muesli, peste granola ori în orezul cu lapte. Ori presărată peste fulgii de ovăz amestecați cu banane.
Scorțișoara este considerat un condiment care face parte din categoria superalimentelor, iar ca să beneficiem din plin de proprietățile și beneficiile scorțișoarei, aceasta trebuie să fie consumată cât mai proaspătă. Scoarța din care este obținută scorțișoara conține numeroase substanțe care sunt benefice pentru sănătate. Studiile efectuate în acest sens au concluzionat că toate aceste beneficii pot fi obținute de la scorțișoară în stare pura, uleiurile esențiale, pudra de scorțișoara sau extracte. Astfel, scorțișoara este unul dintre cele mai benefice condimentele din lume.