Răsfăț de weekend. Piept de pui învăluit în arome

Știm cu toții că pieptul de pui este sănătos în dietă. Cu toate acestea nu sunt fan piept de pui. Mi se pare înecăcios și fără gust. Prefer orice altă parte a puiului în locul pieptului.

Nu am renunțat însă la a consuma piept de pui. Și în încercarea de a găti un pui delicios, am reușit să prepar o marinată ce îi dă gust și îl face să fie și suculent în interior. Îl consum cu plăcere simplu sau alături de o salată, ori de legume la abur.

Secretul acestei rețete este să te joci cu ingredientele după gust! Lasă-ți imaginația liberă și creează propriile rețete savuroase. Doar așa rețetele pentru dietă devin din rețete fade și fără gust, rețete favorite pe care le vei consuma cu drag!

Piept de pui învăluit în arome

Piept de pui învăluit în arome

Ingrediente:

  • ulei de măsline
  • ulei de susan
  • sos de soia
  • boia dulce
  • ghimbir
  • nucșoară
  • scorțișoară
  • turmeric
  • ienibahar
  • piper cayenne
  • piept de pui

Cum se prepară:

Piept de pui învăluit în arome

Piept de pui învăluit în arome

Spală pieptul de pui bine, în apă rece, apoi cu ajutorul unui cuțit foarte bine ascuțit, taie-l cât de subțire poți.

Piept de pui învăluit în arome

Într-un recipient încăpător adaugă toate condimentele, o linguriță și jumătate de ulei de susan (aroma acestuia este foarte intensă, nu ai nevoie de mai mult) și 2-3 linguri de ulei de măsline. Toarnă și sos de soia, după gust! Amestecă totul foarte bine și gustă pentru a vedea dacă este suficient de sărat. Mai poți adăuga sos de soia sau sare.

Piept de pui învăluit în arome

Piept de pui învăluit în arome

Poți la fel de bine sa adaugi puțin vin, sau poți înlocui uleiul de măsline cu vin. Totul este să obții o consistență cremoasă, care sa arate cam așa!

Piept de pui învăluit în arome

Amestecă totul foarte bine și adaugă puiul tăiat în marinată. Masează-l bine pe toate parțile și lasă-l peste noapte în frigider.

Piept de pui învăluit în arome

Piept de pui învăluit în arome

A doua zi, la prânz, frige-l în wokul bine încins, pe ambele părți, până prinde o culoare maronie, ușor caramelizată.

Piept de pui învăluit în arome

Îl poți servi cald sau rece, alături de garnitura preferată!

Poftă bună!

Citește și

Omletă cu spanac pentru un mic dejun dietetic, sănătos și sățios

An enthusiast dreamer, writer, and blogger who loves cats, coffee and rainy days!

2 Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *