Știm cu toții că pieptul de pui este sănătos în dietă. Cu toate acestea nu sunt fan piept de pui. Mi se pare înecăcios și fără gust. Prefer orice altă parte a puiului în locul pieptului.
Nu am renunțat însă la a consuma piept de pui. Și în încercarea de a găti un pui delicios, am reușit să prepar o marinată ce îi dă gust și îl face să fie și suculent în interior. Îl consum cu plăcere simplu sau alături de o salată, ori de legume la abur.
Secretul acestei rețete este să te joci cu ingredientele după gust! Lasă-ți imaginația liberă și creează propriile rețete savuroase. Doar așa rețetele pentru dietă devin din rețete fade și fără gust, rețete favorite pe care le vei consuma cu drag!
Piept de pui învăluit în arome
Ingrediente:
- ulei de măsline
- ulei de susan
- sos de soia
- boia dulce
- ghimbir
- nucșoară
- scorțișoară
- turmeric
- ienibahar
- piper cayenne
- piept de pui
Cum se prepară:
Spală pieptul de pui bine, în apă rece, apoi cu ajutorul unui cuțit foarte bine ascuțit, taie-l cât de subțire poți.
Într-un recipient încăpător adaugă toate condimentele, o linguriță și jumătate de ulei de susan (aroma acestuia este foarte intensă, nu ai nevoie de mai mult) și 2-3 linguri de ulei de măsline. Toarnă și sos de soia, după gust! Amestecă totul foarte bine și gustă pentru a vedea dacă este suficient de sărat. Mai poți adăuga sos de soia sau sare.
Poți la fel de bine sa adaugi puțin vin, sau poți înlocui uleiul de măsline cu vin. Totul este să obții o consistență cremoasă, care sa arate cam așa!
Amestecă totul foarte bine și adaugă puiul tăiat în marinată. Masează-l bine pe toate parțile și lasă-l peste noapte în frigider.
A doua zi, la prânz, frige-l în wokul bine încins, pe ambele părți, până prinde o culoare maronie, ușor caramelizată.
Îl poți servi cald sau rece, alături de garnitura preferată!
Poftă bună!
Citește și
Omletă cu spanac pentru un mic dejun dietetic, sănătos și sățios
Cred ca are un gust extraordinar! (in aceleasi tipuri de borcanele tin si eu condimentele)