Obrăjori de mânzat la cuptor: rețeta cu care nu dai greș

Dacă aveți poftă de un preparat din carne de mânzat, gătit lent la cuptor, extrem de savuros și gustos, primiți recomandarea Obor21– prima cooperativă țărănească digitală cu livrare din România. Carnea foarte proaspătă și curată ajunge la tine numaidecât, așa că îți dăm rapid o idee ce poți face cu ea.

Obrăjori de mânzat la cuptor: rețeta cu care nu dai greș

Așadar, iată o rețeta cu care nu vei da greș și îți va bucura toate simțurile: Obrăjori de mânzat la cuptor.

Ideal pentru preparare este un vas cu inerție termică, cum ar fi un vas de fontă, pentru a se găti lent în cuptor. Dar dacă nu aveți un vas de fontă, merge foarte bine și vasul vechi de tuci pentru cuptor, de la mama sau bunica.

Primul pas este să asezonăm obrăjorii cu sare și piper proaspăt măcinat. Într-un vas de fontă foarte bine încins, punem obrăjorii pentru aproximativ un minut și jumătate pe o parte, apoi întoarcem pe cealaltă parte, și tot așa, până “închidem” toți porii. În acest fel, obrăjorii își păstrează tot sucul, ajutând friptura să fie fragedă și suculentă.

După ce această operațiune este gata, pregătim carnea pentru cuptor. Se așază într-un vas termorezistent, se asezonează după preferințe, cu piper, usturoi uscat, cimbru, opțional fulgi de chili sau boia de ardei și un strop de ulei de măsline. Dacă doriți să fie cu sos roșu, se adaugă suc de roșii sau roșii tăiate cubulețe.

Se stropește din belșug cu vin roșu sec, același pe care îl veți consuma la masă! Apă nu se adaugă, dar puteți pune și un strop de bere pentru un plus de savoare.

Dacă aveți la îndemână ceapă și usturoi, nu ezitați să le adăugați în tavă, tăiate în bucățele mici- acestea vor îngroșa sosul.

Se lasă în cuptorul încins la 160-170 grade aproximativ 3-4 ore, cu capacul pus sau acoperit vasul cu o folie de aluminiu, până când obrăjorii se desprind ușor cu furculița, în fâșii. Obrăjorii se întorc de câteva ori cât stau la cuptor, să tragă din sosul lor minunat și, de ce nu, putem stropi obrăjorii cu sosul rezultat pentru a-i menține suculenți.

Dacă pe mulți dintre noi garnitura la o friptura ne duce cu gândul la cartofi, în cazul unei fripturi de mânzat gătit lent la cuptor în sos, puteți adăuga orice garnitură doriți. Recomandarea noastră, pentru a pune în valoare sosul, este orice tip de piure, fie ca este de cartofi, țelină sau păstârnac.

Și, nu uitați de salată! Fie că este de murături, de crudități sau verde, orice salată este se potrivește perfect. A, și bineînțeles, vinul roșu sec nu trebuie să lipsească de pe masă!

Poftă bună!

An enthusiast dreamer, writer, and blogger who loves cats, coffee and rainy days!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.