Creveți fripți cu sos de iaurt, rețeta ideală pentru un grătar reușit

Ador fructele de mare, iar creveții și caracatițele sunt preferatele mele. Sunt delicioase și ușor de preparat. Din păcate însă sunt cam scumpe și rar mă pot bucura de un asemenea răsfăț. Astăzi am preparat creveți fripți cu sos de usturoi. Se prepara foarte ușor și sunt dietetici.

Creveți fripți

De ce sunt creveții sănătoși pentru organism

Asemeni peștelui, creveții conțin acizi grași Omega 3. Aceștia îmbunătățesc funcționarea sistemului cardiovascular și îmbunătățesc funcționarea creierului.  În plus, constituie o sursă importantă de fier, ce ajută la stimularea sistemului imunitar și previne îmbătrânirea prematură.

Creveții conțin vitamina D, necesară asimilării calciului în organism. Mai mult, aceștia conțin seleniu, un anti-cancerigen natural ce inhibă celulele cancerigene din colon, potrivit eva.ro.

Pe lângă toate aceste beneficii, creveții reduc tensiunea arterială, au efect antiinflamator și antioxidant.

Creveții sunt indicați în dieta persoanelor ce doresc să slăbească dar și persoanelor ce vor să adopte un stil de viață sănătos, deoarece au un conținut scăzut de colesterol și sunt ușor de digerat. Fiind săraci în grăsimi, aceste crustacee nu cauzează indigestii, cu condiția să te asiguri că sunt proaspeți în momentul în care-i gătești.

Creveți fripți cu sos de iaurt și usturoi

Creveți fripți

Ingrediente necesare:

  • creveți decorticați (cât mai mari posibil)
  • iaurt
  • lămâie
  • usturoi
  • sare
  • piper
  • alte condimente, după preferințe

Pentru a face creveți fripți acasă, ai nevoie fie de o plită fie de un grătar de aragaz. Eu i-am făcut pe plită. Cei mai gustoși creveți fripți sunt însă cei preparați în aer liber, pe un grătar cu lemne.

Deoarece i-am fript pe plită, nu i-am asezonat cu sare. Am pus un strat de sare pe plita încinsă. Sarea previne lipirea creveților de plită și le oferă un gust sărat, atât cât este nevoie.

Dacă prepari creveții fripți pe grătar, este necesar să-i asezonezi întâi cu puțină sare. Pentru a-ți fi mai ușor să-i întorci de pe o parte pe alta, pune-i pe bețe pentru frigărui. În acest fel creveții nu vor cădea printre gratiile grătarului și ii poți întoarce foarte ușor de pe o parte pe alta.

Timpul de preparare este de aproximativ două minute pe fiecare parte sau chiar mai puțin, în funcție de mărimea acestora.

Alături de creveți am servit un sos dietetic, preparat din iaurt și condimente. Pentru a prepara sosul adaugă 250 g de iaurt într-un castron, iar peste acesta adaugă doi – trei caței de usturoi foarte bine pisați. Adaugă apoi puțină coajă rasă de lămâie și zeamă de lămâie după gust apoi asezonează cu sare și piper. Dacă dorești poți adăuga și alte condimente, precum nucșoară, boia, ghimbir etc.

Servește acești delicioși creveți fripți cu sos de iaurt alături de un pahar de vin alb!

Citește și:

Omletă cu spanac pentru un mic dejun dietetic, sănătos și sățios

Răsfăț de weekend. Piept de pui învăluit în arome

Ceaiul verde, recomandat sau nu în curele de slăbire?

An enthusiast dreamer, writer, and blogger who loves cats, coffee and rainy days!

1 Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *