Apa cu fructe, ideală pentru hidratare

Nu știu voi cum sunteți, dar când vine vorba de băut apă nu reușesc niciodată să beau minimul necesar pe zi (cu mici excepții). Pe lângă faptul că nu are niciun gust, dacă mi se face sete beau două-trei guri și gata.

apa cu fructe

Băutul cu forța nu a dat roadele dorite deși am făcut totul ca la carte, după cum povesteam în articolul de aici. Am luat-o treptat, mi-am instalat aplicații care-mi amintesc să beau apă, mă forțam să beau câte un pahar când mă anunța aplicația, dar nu! Nimic nu avea efectul dorit. Cafea în schimb, aș fi băut fără probleme, oricâtă și oricând deoarece este gustoasă. Dacă ar putea fi și apa gustoasă…

Apa cu fructe și gheață, un deliciu

În încercarea de a face apa să fie mai gustoasă am început să pun în aceasta câte puțină zeamă de lămâie. A mers la început, apoi m-am plictisit de același gust. Așa că am început să caut soluții și am găsit cu grămada, iar pe unele le-am și încercat.

Iată câteva idei ce îți vor provoca instant dorința de a bea un pahar cu apă:

1. Apă cu apă din nucă de cocos și lime

apa cu fructe

Am încercat-o și este demențială! Păcat că o nucă de cocos are puțină apă în interior. Dar, dacă îți place nuca de cocos, trebuie să o încerci măcar o dată. Amestecă apa din nuca de cocos cu trei pahare de apă rece. Adaugă puțină zeamă de lime și nu te vei mai satura de ea. Este extrem de răcoritoare, ideală pentru zilele de vară în care temperaturile sar de 30 de grade.

2. Apă cu castraveți

apa cu fructe

Și apa cu castraveți este excelentă pe timp de vară. Este mult mai răcoroasă și absolut delicioasă. În plus ajută la detoxificarea organismului. Îmi place să o prepar la final de săptămână când o pot savura liniștită. Nu am apucat niciodată să-i fac poze, însă data viitoare voi face, mai ales că mi-am cumpărat și o carafă, special pentru asta.

Este simplu de preparat. Se adaugă câteva felii de castravete, câteva de lămâie și doua-trei frunze de mentă. Se toarnă apă rece peste și se lasă la frigider timp de o oră-două înainte de a o consuma, ca gusturile din fructe să ajungă în apă.

Sfat: deși în poza de mai sus există foarte multe frunze de mentă, două-trei frunze sunt suficiente. Au o aromă intensă și dacă pui mai multe nu se mai simt castraveții și lămâile.

Și câteva idei de apă cu fructe, pe care nu le-am încercat încă, însă sunt pe lista mea de priorități. Poate vă inspiră și pe voi:

3. Apă cu căpșune, lime și mentă

apa cu fructe

4. Apă cu zmeura, pară verde, castraveți și mentă

apa cu fructe

5. Apă cu citrice și mentă

apa cu fructe

Și o idee simpatică pentru cei care pleacă la drum sau conduc:

apa cu fructe

Gata! Mă duc să beau un pahar cu apă!

Surse foto: pixabay.com, unsplash.com

An enthusiast dreamer, writer, and blogger who loves cats, coffee and rainy days!

16 Comments

  1. Ce bine arată toate! 😀 Eu cred că depășesc cu mult cantitatea minimă de apă necesară zilnic, dar cu fructe nu am încercat până acum. Mulțumim pentru idei! 🙂

  2. Nici eu nu reușeam deloc să beau doi litri de apă pe zi, până am renunțat complet la suc, de atunci nu mai am probleme, nu beau chiar în fiecare zi doi litri, dar un litru jumate tot beau. Cel mai mult îmi place apa cu lămâie și mentă.

    1. Sucuri nu beau. Foarte rar câte un pahar de cola, când este ziua unui coleg. În schimb cafeaua este la ordinea zilei. :))
      Acasă îmi mai cumpăr o dată la două-trei luni câte un fresh de fructe, dar nici după ăla nu mă dau în vânt.

  3. Wow! Eu nu stiu cum sa fac pentru ca beau prea multa apa, mai ales vara beau doar noaptea o sticla de 2L, uneori am impresia ca nu ma satur si nu imi trece setea oricata apa as bea :))

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.