11 învățături spirituale care te vor ajuta să te iubești și să te accepți așa cum ești

După cum am mai spus și în articole precedente, primul pas spre un stil de viață sănătos este să înveți să te iubești și să te accepți așa cum ești.

învățături spirituale

Din păcate, stilul de viață haotic ne face să uităm să ne bucurăm de lucrurile mărunte. Uităm că motivul pentru care mulți ne aflăm în această viață este pentru a ne hrăni sufletul cu tot felul de experiențe frumoase pe care, în Lumea Absolutului, nu le putem analiza decât la nivel de teorie. Din nefericire, mulți trăim pe pilot automat, nu avem vise, nu avem ambiții, iar hrănirea corpului și satisfacerea ego-ului sunt singurele acțiuni cu care ne alimentăm rutina. Uităm să fim fericiți, uităm să ne bucurăm de ce avem și nu ne apreciem niciodată la adevărata noastră valoare.

În opinia cunoscutului psiholog Alexandru Pleșea, cunoscut opiniei publice drept Antrenorul Minții, oamenii sunt tot mai nefericiți deoarece au exclus complet spiritualitatea din viața lor și își conduc viața numai bazându-se pe experiențe exclusiv ale corpului fizic.

“Din nefericire, oamenii au încetat să-și mai folosească mintea creativă, așa cum o faceau pe vremuri, oamenii au încetat să-și mai bucure sufletul prin detaliile mici de zi cu zi, iar lucrurile acestea se observă în jurul nostru: oameni sunt tot mai nefericiți, chiar dacă statistic vorbind trăim cea mai înfloritoare perioadă a omenirii. Este timpul să ieșim din rutină, din Matrix, așa cum îmi place s-o numesc, și să începem să trăim cu adevărat, și prin suflet, nu doar prin intermediul corpului”, explică psihologul Alexandru Pleșea.

Iată 11 învățături spirituale care-ți vor deschide mintea și sufletul

1. De tot ce am eu nevoie, este deja în mine. Puterea adevărată vine din găsirea echilibrului interior, nu este impusă sau forțată de către entitățile exterioare. Muncește la asta!

2. Toate lucrurile sunt făcute să treacă. “Timpul este singurul absolut pe care îl știm, simțim și observăm zilnic. Orice apare, va dispărea, orice senzație va trece, ce este sus, este și jos. Ne putem bucura doar de ceea ce vrem să ne bucure”, spune specialistul.

3. Convingerile sunt ceva auxiliar. “Convingerile sunt volanul. Anumite cărți, persoane, evenimente sau cursuri/școli, ni le șlefuiesc în măsura în care noi îi lăsam să o facă. Orice renunțare la convingeri puternice, judecăți sau etichete, m-a ajutat să trec mai ușor, mai vesel, mai clar prin ce am făcut. Am nevoie să nu stau în convingerile mele din trecut”, explică psihologul Alexandru Pleșea.

4. Încrederea înseamnă acceptare. “A avea credință nu înseamnă să susții o dogmă, o promisiune, un viitor în Rai. Credința înseamnă acceptare și deschidere către întreaga derulare a vieții așa cum curge ea în momentul prezent, aici, în fața mea”, continuă psihologul.

5. Renasc ȋn fiecare dimineața. Ceea ce fac astăzi contează cel mai mult! Trecutul m-a adus aici, dar s-a terminat. Viitorul este total nesigur. Ȋmi concentrez prin efort, atenția pe momentul prezent, pe situația actuală și pe relațiile de viață pe care le cultiv cu mine și cu ceilalți.

învățături spirituale

6. Stăpânire de sine. “Practic uneori liniștea absolută. Fără vorbit cu nimeni, fără telefon și fără laptop. Am învățat-o la budiști. Ei se pricep la asta. Îmi liniștește mintea și mă duce în mine. Am început de la o oră și am ajuns la 10 zile. Senzațiile se intensifică, gândurile inutile dispar și acceptarea îmi crește”, explică psihologul Alexandru Pleșea.

7. Fără de sine. “EU”-ul distinct ce pare a fi este doar o iluzie, o ficțiune, o poveste bine spusă. “Eu vreau aia, mie îmi place așa, eu am chef de asta…”. A renunța la EU constituie o practică de moment, una extrem de eliberatoare. Începe prin a nu-l mai pune în propoziții. Devii propriul tău observator. Aici începe voința.

8. Suferința este rezultatul agățării (de lucruri). “În călătorii, afaceri, și multe situații de viața, cu cât mai mult pui dorință către nevoile sau interesele materiale, cu atât mai mult va crește nevoia și interesul către altele noi. În acest ritm, nevoile nu se vor termina. Acest timp de continuitate atrage suferința sau nemulțumirea cu ce ai”, explică Alexandru Pleșea.

9. Prietenia este cea mai înaltă formă de iubire. “Prietenia are nevoie de timp, are nevoie de încredere și de răbdare. Oferă ce aștepți într-o prietenie. Oferă ce crezi că îi face bine prietenului tău. Traseul prieteniei este calea spre căsătoriile de lungă durată, spre colaborările lungi, spre afaceri si relații de succes”, consideră specialistul.

10. Oamenii dificili sunt cei mai buni profesori. “Rezonabilul nu poate fi profesor desăvârșit. El este normalitatea, comportamentul obișnuit și nu poate ieși în evidență. Nerezonabilul poate fi un instructor, un trainer, un speaker, un profesor, tocmai din motivul viziunii neobișnuite și a dorinței de împărtășire a informațiilor în moduri cu totul și cu totul noi și diverse”, declară psihologul Alexandru Pleșea.

11. Poți fi recunoscător pentru oricine și pentru tot. “Recunoștința este injecția spre fericirea ta. O poți oferi oriunde și oricând dorești. În timp ce ești recunoscător, corpul tău emană dopamină și serotonină, neurotransmițătorii asociați stării de bine și de fericire”, conchide psihologul Alexandru Pleșea, cunoscut opiniei publice drept Antrenorul Minții.

Un psihic bun, important în lupta cu kilogramele în plus

învățături spirituale

Un psihic bun este foarte important în lupta cu kilogramele în plus. Atunci când ești fericit și te accepți și iubești așa cum ești, dar în același timp știi să te bucuri de viață și să prețuiești fiecare clipă, te vei putea concentra mai ușor asupra dietei. În plus, mâncatul pe fond nervos, sau pentru umplerea unui gol nu va mai constitui o problemă. Am spus asta și o voi mai spune ori de câte ori am ocazia.

Știu că nu este ușor și că aceste lucruri nu se vor întâmpla peste noapte. Eu încă mă lupt cu monștrii mei, însă lupta este din ce în ce mai ușoară, pe zi ce trece, iar schimbările în bine deja se văd.

Citește și:

An enthusiast dreamer, writer, and blogger who loves cats, coffee and rainy days!

5 Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.