Ce semnificație are cutiuța desenată pe produsele cosmetice

Toate produsele cosmetice, indiferent că vorbim de gel de duș, creme, produse de îngrijire a părului sau produse de machiaj, au pe ambalaj o cutiuță în care este scris un număr urmat de litera M. Puțini știu însă care este semnificația acestei pictograme.

produsele cosmetice - valabilitate

Multe persoane au obiceiul de a folosi produsele cosmetice chiar și câțiva ani după data de valabilitate înscrisă pe ambalaj. Nu este de mirare că aproape nimeni nu acordă atenție pictogramei sub formă de cutiuță. Acest obicei dăunător poate duce la alergii și chiar la dermatite.

Ce semnificație are cutiuța desenată pe produsele cosmetice

Cutiuța desenată pe produsele cosmetice reprezintă data de valabilitate din momentul deschiderii produsului. Probabil ai mai auzit faptul că nu trebuie să folosești produsele cosmetice mai mult de 6 luni de la data deschiderii. Ei bine, acest termen diferă de la un produs la altul și este înscris pe ambalaj.

produsele cosmetice - valabilitate

Astfel, dacă pe ambalaj observi o cutiuță pe care scrie 6M înseamnă că poți folosi produsul timp de 6 luni. Cifra este numărul lunilor iar M (Month, în engleză) înseamna luni.

Termenul de valabilitate diferă de la un produs la altul. În timp ce unele pot expira în doar 3 luni, altele pot expira in 12 luni sau chiar mai mult.

Produsele cosmetice, două termene de valabilitate

produsele cosmetice - valabilitate

Poate părea ciudat dar produsele cosmetice au două termene de valabilitate. Unul clasic de tipul ”a se consuma înainte de 25.08.2020” și cel sub formă de pictogramă.

Astfel, dacă ai o cremă care expiră peste doi ani, dar pe pictograma scrie 6M, înseamnă că, din momentul deschiderii produsului îl poți folosi doar timp de 6 luni. Asta se întâmplă deoarece, în contact cu mediul exterior produsul expiră mult mai rapid. Nedeschis, acesta are un termen de valabilitate mult mai mare.

Atenție! Dacă termenul de valabilitate înscris pe ambalaj a expirat dar nu ai deschis încă produsul, nu trebuie să-l mai folosești.

Tu știai ce semnificație are pictograma de pe produsele cosmetice?

Surse foto: unsplash.com

An enthusiast dreamer, writer, and blogger who loves cats, coffee and rainy days!

6 Comments

  1. Știam ce semnificație are litera M de pe cutiuța produselor. De-a lungul timpului, am întâlnit femei care foloseau produsele cosmetice în continuare, deși știau că au expirat, din simplul motiv că au dat banii pe ele. Bineînțeles că dupaia se plângeau că le-au apărut iritații pe față și corp.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.