5 cărți pe care să le citești în vacanță

Ți-ai făcut deja planurile pentru vacanță, ai rezervat biletele și aștepți cu nerăbdare să pleci pentru o săptămână sau mai mult într-o destinație fascinantă. Acum nu îți mai rămâne decât să-ți pregătești bagajele, din care nu trebuie să lipsească cărțile.

carti vacanta

Nimic nu este mai plăcut decât să citești o carte bună pe plajă, ori, dacă preferi alte destinații, dimineața în timp ce îți bei cafeaua, sau seara când te relaxezi. Dacă nu știi ce să mai citești, libris.ro îți recomandă cinci volume pe care este musai să le citești dacă nu ai apucat până acum.

Selecția Libris.ro din acest sezon cuprinde atât noutăți, cât și cărți care se bucură de popularitate, care au devenit deja virale în social media și pe care cei care iubesc lectura nu le pot rata. Volume precum „Povestea Mea” (Michelle Obama), „Sapiens –Scurtă Istorie a Omenirii” (Yuval Noah Harari), „Hoțul de Cărți” (Markus Zusak) sau „De vorbă cu mine însumi” (Prentice Mulford) se mențin în top încă de la lansare și rămân o recomandare firească pentru cei care nu le-au parcus deja.

Mai mult, recomandările echipei Libris.ro pentru cititorii aflați în căutarea unor lecturi fascinante de vară includ volume semnate de autori celebri, dar și debuturi cu o forță impresionantă.

1. Orașul Fetelor –Elisabeth Gilbert

carti vacanta

De la autoarea romanului „Mănâncă, Roagă-te, Iubește”, volumul „Orașul Fetelor” este o nouă poveste de dragoste, plasată în lumea controversată a teatrului american din anii ‘40. Cititorii sunt purtați într-un univers cu personaje carismatice și neconvenționale de către Vivian Morris, pesonajul central.

2. Ceva în apă – Catherine Steadman

carti vacanta
carti vacanta

Romanul de debut al actriței Catherine Steadman este un thriller psihologic care a cucerit lumea, după ce cartea a fost selectată în clubul de lectură al actriței Reese Whiterspoon. Drepturile de televiziune au fost deja achiziționate, iar romanul promite un succes de talia „Fata dispărută” (Gillian Flynn).

3. Arta Subtilă a Nepăsării – Mark Manson

carti vacanta
carti vacanta

Cu peste 1 milion de exemplare vândute, volumul este un ghid pentru fericire și o viață mai bună. Autorul propune o alternativă la soluția “gândirii pozitive”: asumarea și depășirea limitelor și obstacolelor.

4. Podul de lut –Markus Zusak

carti vacanta
carti vacanta

Noul volum emoționant de la autorul romanului „Hoțul de cărți”, este un roman despre pierdere, suferință și împăcare.

5. Foc și sânge –R.R. Martin

Iubitorii genului fantastic și ai seriei care a stat la baza serialului –fenomen „Urzeala Tronului” vor fi încântați să redescopere lumea condusă de Casa Targaryen, cu sute de ani înaintea acțiunii din celelalte romane ale lui Martin.

Printre cărțile verii anului 2019 se mai află, potrivit Libris.ro, și romanele „Ugly Love” (Colleen Hoover), „Serotonină” (Michel Houellebecq), „Vântul prin gaura cheii” (Stephen King), „Femei care iubesc prea mult” (Robin Norwood) și „Mașinării ca mine” (Ian McEwan).

An enthusiast dreamer, writer, and blogger who loves cats, coffee and rainy days!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.